Je bekijkt nu Top 5 Gratis Podcasts Engels voor Beginners

Top 5 Gratis Podcasts Engels voor Beginners

Wil jij Engels leren? Moet je oefenen voor een luistertoets? Waar doe je dat dan? Hier is een overzicht van 5 gratis podcasts om Engels te leren. 

Podcasts! Dit is een vrij nieuwe maar super praktische manier om je woordenschat te vergroten. Je kunt de podcasts in je eigen tempo en op jouw moment beluisteren. Je kunt ze streamen of downloaden op je smartphone. In deze blog vertel ik over 5 gratis podcasts Engels die jij kunt gebruiken om te beginnen met het vergroten van je woordenschat.   

Podcasts zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is ook niet zo gek want je kunt ze streamen of downloaden op je eigen smartphone. Je kunt zelf het moment bepalen waarop je ze beluistert. Het is gratis 😊. En het is een leuke, praktische manier om verbetering te krijgen in je Engels. Daar gaat het natuurlijk om!

Aangezien er verschillende soorten podcasts bestaan is er altijd wel een die jou het meest aanspreekt. Ze zijn er ook in allerlei vormen waardoor het een prachtige manier is om je lessen aan te vullen met interessante verhalen.

Een Netflix of Disney + film is lang en dus niet in te passen in je dagelijkse routine. Met een podcast kan dit wel waardoor je iedere dag een beetje Engels kunt doen.

GRATIS PODCAST ENGELS 1: ESSENTIAL ENGLISH - BEGINNERS

De Essential English – Beginners podcast biedt simple, makkelijk te begrijpen mondelinge oefeningen. Dit is een podcast met Amerikaans Engels. Deze podcast is een ideale plek om te beginnen met het leren van Engels. Hij is namelijk special ontworpen voor pre-A1 – A1 en A2 leerlingen. Je kunt gebruik maken van een transcript zo kun je meelezen met elke aflevering. Dit zorgt dit tegelijkertijd voor een goede combinatie van woordbeeld en woordklank. Dit is essentieel voor het leven van woorden.

GRATIS PODCAST ENGELS 2: ENGLISH SHORT STORIES FOR BEGINNERS

Ben je eerder op zoek naar leuke verhalen om Engels meer te leren. Luister dan naar de English Short Stories for Beginners podcast. Deze gratis Engelse podcast bevat 12 korte verhalen. Het mooie is dat je ook hier als bonus transcripts kunt downloaden maar ook woordenlijsten. Daarnaast kunt je oefeningen maken om je begrip te testen.

GRATIS PODCAST ENGELS 3: LEARN ENGLISH PODCASTS

Learn English Podcasts is een gratis product van de British Council, een organisatie die helpt bij het creeren en promoten van onderwijs mogelijkheden over de hele wereld.

 

De serie bevat een grote hoeveelheid onderwerpen en soorten verhalen, van korte verhalen tot oefeningen om gewend te raken aan meer formeel taalgebruik.

 

Het fijne aan Learn English is dat het naast beginners ook lessen heeft voor als je wat verder bent. De app groeit dus met je mee.

 

Kortom een geweldige podcast met afleveringen met discussies over alledaagse situaties. Bovendien is er naast de Learn English-podcast zelf ook nog ontzettend veel ondersteunend materiaal. Je kunt bijvoorbeeld het transcript van elke aflevering downloaden, maar ook korte quizjes doen om je pas geleerde taalkennis te toetsen. Een perfecte manier dus om al die nieuwe woorden te onthouden en razendsnel vooruit te gaan.

GRATIS PODCAST ENGELS 4: ENGLISH CLASS 101

Ben je op zoek naar een zeer uitgebreide podcasts met een zee aan audio. Zoek dan English Class 101 op. Het heeft uren en uren aan materiaal. Elke les is leuk en makkelijk te volgen. Dit maakt English Class 101 een goede keus voor leerlingen die uitgekeken zijn op de traditionele studie materialen.

English Class 101 is gratis te beluisteren maar je kunt ook een abonnement nemen als je gebruik wilt maken van flascards of transcripts.

GRATIS PODCAST ENGELS 5: ESPRESSO ENGLISH

Dankzij de slimme, duidelijke en praktische lessen is Espresso English niet alleen een leuke maar ook een effectieve manier om elke dag een beetje Engels te leren. Jij kiest het moment.

 

Elke les duurt maar vijf tot tien minuten en is ontwikkeld om je in een kort tijdsbestek veel te laten leren. Zo leer je in no time een heleboel Engelse grammatica, woordenschat, zinnen en uitdrukkingen!

Je kunt gelijk aan de slag want de links staan in de tekst. 

Laat je even weten, welke van de gratis podcasts Engels jouw voorkeur heeft?

Engels leren is mogelijk met de juiste tips!

Wil je hem liever bekijken?

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.