ONTDEK HET GEHEIM VAN GOEDE CIJFERS VOOR
LEESTEKSTEN ENGELS

stap-voor-stap

OP DE MEEST EFFECTIEVE MANIER

VAN ALTIJD NET HET FOUTE ANTWOORD NAAR WEL HET GOEDE ANTWOORD

klinkt dit bekend?

sad face Bij leesteksten Engels kiest je puber steeds het verkeerde antwoord.

sad face Er is een te kleine woordenschat die tekstbegrip in de weg staat.
sad face  Het goede antwoord uitkiezen is meer gokken dan beredeneren.

sad face “Ik begrijp de leesteksten Engels nooit dus ik doe altijd maar wat

dit is namelijk het probleem bij
deze leesteksten engels

❌Er wordt vaak gezegd dat je niet voor leesteksten Engels hoeft te leren. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet voor kunt leren.

❌ Goede cijfers komen niet aanwaaien en het is niet het gevolg van gewoon meer Engels lezen.
❌ Je puber blokkeert bij het zien van te veel onbekende woorden en gaat dan toch weer gokken.

✅ Goede cijfers voor leesteksten Engels zijn echter het gevolg van weten hoe je het aanpakt

Leesteksten Engels

Het is net puzzelen. Je moet weten wat de bedoeling is om het goede antwoord te vinden. Je moet een strategie hebben om toe te passen bij je leesteksten Engels (ook handig voor de andere talen trouwens). Een goed cijfer halen bij een leestoets of een leesexamen is maar gedeeltelijk afhankelijk van je woordenschat. Natuurlijk maakt een grotere woordenschat het makkelijker maar je zult altijd onbekende woorden tegenkomen. Op elk niveau en in elke tekst. Dus hoe ga je hier mee om?

Leesteksten Engels in 8 bewezen stappen

IK LAAT JE ZIEN HOE JE HET GOEDE ANTWOORD KIEST

Je moet weten op welke woorden je je moet focussen en hoe je achter onbekende woorden kunt komen bij je leesteksten Engels. Welke strategie je toepast bij welke vragen.
Het is waardevol en tijdbesparend om technieken te kennen om sneller het goede antwoord te kiezen.

Je puber heeft gewoon geen flauw idee hoe je een leestoets aanpakt. Het maakt niet uit of dit een leestoets is of gedurende het schooljaar of het schoolexamen.

Leer dit zo vroeg mogelijk aan! Je bent nooit te vroeg eerder te laat.

is het niet veel fijner als......

happy faceJe puber toegang heeft tot woordenlijsten zodat hij effectief zijn woordenschat kan vergroten.
 
happy face Hij weet wat hij nodig heeft voor goede cijfers
 
happy face Zij weet welke woorden er nodig zijn om de woordenschat te vergroten
 
happy face Je weet hoe je verschillende soorten vragen aanpakt
happy face
Je puber weet hoe zij de toets indeelt
 
happy faceHij tijdsgebrek kan voorkomen 
 
happy face Zij om kan gaan met (blokkerende) stress tijdens het toetsmoment
 

happy face Je zoon of dochter om kan gaan met onbekende woorden zonder een woordenboek

happy face Je puber weet hoe je een woordenboek kunt gebruiken
Eind vorig schooljaar heb ik bij jou de cursus Tekstbegrip gevolgd Gemiddeld haal ik voor leestoetsen voor zowel Engels als Duits altijd een 4.0 of lager, maar sinds ik bij jou de cursus heb gevolgd voor Meer Tekstbegrip bij Engels (waar ik voor het vak Duits ook veel aan heb gehad) is de knop omgeslagen en ben ik steeds hogere cijfers gaan halen. Afgelopen periode heb ik eindexamen gedaan in oa. Engels en Duits en ben ik geslaagd met een 5.7 voor het Engels CE en een 6.3 voor het Duits CE. Misschien niet de hoogste cijfers maar voldoende en voor mijn doen zijn deze cijfers ontzettend hoog! Ik ben er in ieder geval trots op! Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor de leerzame en effectieve training.
Hanne Bos
6vwo
Leestoets Engels - Hoe oefen je dat

EERSTVOLGENDE LIVE DAGEN 06 - 07 mei OF 08 MEI

Tussen 09.00 – 17.00 uur aan we aan de slag met de verschillende vraagsoorten. Hierbij beginnen we met de uitleg van het actieplan. Hoe pak je een vraag aan? Hoe kies je het goede antwoord?

Vandaag gaan we werken met speciaal samengesteld oefenmateriaal.
Er zijn maximaal 2-3 leerlingen.

laat mij helpen voor goed tekstbegrip

Als je weet hoe je om moet gaan met meerkeuze vragen in de leesteksten Engels is de kans veel groter dat je het goede antwoord eruit haalt.

Veel leerlingen geven toe dat het meer gokken is en minder beredering. Dat is zonde en zeker niet nodig!
Je krijgt persoonlijke feedback op je antwoorden. Zo weet je wat je fout hebt gegdaan en hoe je dit de volgende keer kunt voorkomen.
Het lezen van deze teksten doe je niet voor je lol maar met een doel. Met de juiste strategie weet je wat de bedoeling is bij elke vraag en kun je wel beredeneren wat het goede antwoord is.
Voordat de lessen begonnen ging het niet zo best met Engels. Lezen ging langzaam/ moeizaam en ik wist me geen raad met Engels. Ik vond het ontzettend vermoeiend dat het lezen en leren door de trage leessnelheid zo ontzettend veel tijd kostte. Door middel van het leren van snellezen heb ik enorme tijdsvooruitgang geboekt en weet ik wat ik moet doen om mijn Engels te verbeteren. U heeft plezier in uw werk en weet wat u doet, u brengt "de klant" tot gemak en steekt daar veel tijd in. Omdat er maar weinig mensen zijn die weten hoe dyslexie werkt/hoe je ermee om moet gaan moeten andere leerlingen ook voor u kiezen. De beste bijles ooit!
Myra Canoy
5vwo

boektoets Engels We gaan aan de hand van oude examenopdrachten de strategie toepassen

 

boektoets Engels Speciaal per vraagsoort samengestelde stappenplannen.

 

spreekbeurt houden engels De leesteksten Engels worden voorgelezen dit maakt het begrip ook beter

 

Notities maken Je zoon gaat zelf een woordenlijst bijhouden van veelvoorkomende woorden om zijn woordenschat te vergroten

 

Boek toets engels Je dochter leert welke woorden je op gaat zoeken in een woordenboek en welke je kunt beredeneren.

Carolien, bedankt voor de begeleiding! Mijn tekstbegrip van leesteksten Engels is echt toegenomen en mijn cijfers zijn veranderd van diep onvoldoende naar net voldoende. Voor mij is dat een hele grote stap!
Martijn van Zijnen
4vwo
De online training staat uit 8 sessies van een uur. Je hoeft dus niet in de file staat of door weer en wind hierheen te fietsen of in de auto te stappen.
Samen gaan we aan de slag om voor meer zelfvertrouwen te zorgen. Zo kun je er meer op vertrouwen dat je het goede antwoord kiest. Bij de online variant krijg je het cursusboek gewoon thuis gestuurd.
Tussen de sessies krijg je een opdracht om mee aan de slag gaan zodat je kunt aan oefenen met de nieuwe inzichten uit de sessie. Zo merk je gelijk of het werkt en kun je al je vragen stellen over de zaken waar je tegenaan loopt.

carolien poels

Een grote interesse voor talen, mensen, culturen en reizen leiden tot een opleiding Toerisme. Naast een baan bij de KLM ging ik lesgeven. Maar in het begeleiding van leerlingen met dyslexie had ik mijn missie gevonden. Alle tips, kennis en handvatten zijn het resultaat van onderzoek en praktijkervaringen. Inmiddels heb ik jaren ervaring in het begeleiden van leerlingen (en docenten) en heb ik honderden leerlingen geholpen bij het krijgen van goede cijfers. Ik werk ook veel met scholen/docenten samen om te adviseren hoe het voor een leerling mogelijk is om Engels te leren.
Carolien Poels - Dyslexie Academy

Slagingspercentage

Meer dan 90% van de leerlingen die deze training gevolgd hebben zijn geslaagd. Doordat ze snappen wat de bedoeling is, is er meer zelfvertrouwen in hun eigen kunnen. Dit vergroot de kans op rust in het hoofd. Zo kunnen ze op zoek naar het goede antwoord in de tekst

Wat anderen ervan vinden!

Ik ben deze cursus gaan doen omdat mijn Engelse leesteksten erg slecht gingen. Dit komt door mijn dyslexie. Nu weet ik hoe je een antwoord op een vraag in de tekst kan vinden zonder eerst de hele tekst te lezen. Ik heb nu meer overzicht en vind sneller het goede antwoord.
Noor Knoop
3vwo
Voor de training was het meer gokken en dat was dan ook nog eens het verkeerde antwoord. Nu kies ik steeds het goede antwoord. Mijn woordenschat is ook sterk verbeterd. Ik kan nu woorden ontleden als "unlimited = niet gelimiteerd of te wel ongelimiteerd". Ik heb veel meer zelfvertrouwen als ik aan een tekst begin. Inhoudelijk snap ik de tekst ook beter en het samenvatten per alinea helpt om bij het goede antwoord te komen.
Marleen Terpstra
6vwo
Het grootste probleem waar we tegenaan liepen was de leesvaardigheid. Nu het examenjaar is aangebroken en de cijfers drastisch aan het dalen waren zijn we op zoek gegaan naar hulp. We wisten niet hoe we het konden aanpakken. Na de lessen is er meer inzicht hoe ze moet lezen en hier de juiste antwoorden bij moet zoeken. Haar woordenschat is vergroot en ze is zelfverzekerder. Ze heeft er zelfs weer zin in! Het stukje begrip en herkenning vanuit jouw kant scheelt ook veel. Je manier van aanpak is anders dan andere coaches. Jouw kennis en uitleg waarom er een probleem ontstaat bij Engels is verhelderend. Je rustige methode maakt het ook anders. Ik gun ook anderen deze rust en de snelle methode om de leerlingen zichzelf te helpen en al de ouders om je kind te kunnen helpen. Dit is goed voor elk kind! Voor ons in ieder geval. Bedankt voor je inzicht en hulp!
Noa Plenk
Moeder van dochter voor het examen
Dank je voor je uitleg over leesvaardigheid en de strategie erachter en uiteraard nogmaals bedankt voor het prettige gesprek. Het is fijn om met je te sparren. Je combineert grondige kennis met inzicht en hart voor de leerling. Ik ga aan de slag met jouw tips. Nogmaals bedankt. Succes met alles. Ik blijf je volgen.
Josette Roelofsen
Josette Roelofsen IMT
Nu weet ik hoe je de dingen moet toepassen. Dat je altijd goed op opletten bij het lezen van de zinnen en dat het altijd om de tekst gaat en niet wat jij al weet van het onderwerp. Ik heb steeds meer leesopdrachten op school en daar snap ik nu meer van.
Leerling op evaluatieformulier
Het is fijn om de teksten met iemand eens goed door te nemen. Jouw uitleg hierover is mij het meest bijgebleven. Ik heb trots op mijn cijfer. Het gaat steeds beter. In het begin had ik een 2.2 maar nu heb ik al een 6.3.
Leerling op evaluatieformulier

hier kun je je direct aanmelden

Tekstbegrip

With thanks to: https://icons8.com/icons

KIES ZELF DE DAG EN TIJD

Dan hoef je er de deur niet voor uit:)

06 - 07 OF 08 MEI

Kies een van deze data

×
×

Winkelwagen

Chat openen
Hallo 👋
Kan ik ergens mee helpen?