Je bekijkt nu Top 5 Gratis podcasts om je Engels te verbeteren

Top 5 Gratis podcasts om je Engels te verbeteren

Moet je je Engels verbeteren? Wil je beter presteren tijdens luistertoetsen? De gebruikelijke tips zijn dat je dan meer moet gaan lezen of programma’s moet gaan kijken met Engelse ondertiteling. Maar zijn er ook andere manieren?

Ja! Podcasts zijn een verfrissende “nieuwe” manier om bezig te zijn met een andere taal. Ze zijn ideaal te gebruiken om je woordenschat en algehele taalkennis te vergroten. Je kunt er mee aan de slag tijdens allerlei dagelijkse bezigheden van wandelen met de hond tot het uitlaten van jezelf ūüôā¬†

Ik laat je hier een overzicht zien van de 5 leuke en uitdagende podcasts die jou gaan helpen om je Engels te verbeteren.  

Podcasts zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze audioprogramma’s kun je namelijk streamen of downloaden op je smartphone en op elk gewenst moment gratis beluisteren. Ze zijn er in alle soorten en maten. Je kunt luisteren naar interviews met interessante personen, lezingen over nieuwe onderzoeken of online lessen. Je kunt zelf de plek, vorm en onderwerp kiezen. Dat maakt podcasts zo’n effectieve manier om je Engels te verbeteren.  Je bepaalt zelf wanneer en hoe lang je er naar luistert.

Aangezien er een grote hoeveelheid aan podcasts beschikbaar zijn is dit slechts een greep uit de mogelijkheden. Tijdens deze podcasts kom je een verscheidenheid aan onderwerpen tegen om je te laten wennen aan meer complexere woorden en grammatica constructies.

Podcasts zijn altijd een geweldige manier om een vreemde taal beter onder de knie te krijgen. Ze zijn ideaal om je taallessen aan te vullen en tijdens je workout of woon-werkverkeer wat nieuwe woorden te leren. Om je op weg te helpen zie je hieronder een overzicht van 5 van de beste podcasts om Engels te leren. 

Er zijn heel veel verschillende podcasts beschikbaar (zoals news, science, culture), over diverse onderwerpen en in diverse vormen. Van diepte-interviews met interessante personen tot verhalen en online lessen. Daarom zijn podcasts ook een mooie manier om Engels te leren, als aanvulling op een taalcursus. Luister de podcasts op je eigen tempo en wanneer jij er tijd voor hebt.

GRATIS PODCAST ENGELS 1: VOICE OF AMERICA: LEARNING ENGLISH

Voice of America: Learning English heeft lessen voor beginners, intermediate en advanced leerlingen. Maar de meeste podcasts zijn geschikt voor B1 en B2 niveau. Het biedt up-t0-date nieuws items en zelfs grammatica oefeningen.

GRATIS PODCAST ENGELS 2: PODCASTS IN ENGLISH

Podcasts in English is perfect for studenten die willen werken aan de
uitspraak. Je kunt hier ook terecht voor zakelijk Engels. Hoewel je al veel
kunt met de gratis versie is er ook een abonnementsoptie voor meer
mogelijkheden. Er is veel vari√ęteit in het aanbod dus je bent niet snel
uitgeluisterd. De bestanden zijn kort dus altijd makkelijk in een drukke agenda
in te plannen.

GRATIS PODCAST ENGELS 3: ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE PODCAST

English as a Second Language Podcast (ook wel ESLPod  genoemd) levert zeker over de 1,000 podcasts met onderwerpen als politiek, gezinsleven en zo’n beetje alles er tussenin. De audio bestanden zitten vol nuttige Engelse woordenschat die ideaal is voor B1-B2 leerlingen die aan de slag willen met hun woordenschat en conversatietechnieken.

Aangezien je binnen ESLPod  kunt zoeken op onderwerp, kun je luisteren naar specifieke onderwerpen. Je kiest dus zelf de onderwerpen die je interessant vindt of onderwerpen die nuttig zijn voor een luistertoets.

De podcast is speciaal ontworpen om Engels te leren als tweede taal dus naast je moedertaal.

GRATIS PODCASTS ENGELS 4: BETTER @ ENGLISH

Terwijl veel ESL (English as a Second Language) podcasts zich richten op verhalen, lessen of evenementen, gaat Better @ English over echte Engelse conversaties. Elke aflevering bevat gesprekken over alledaagse onderwerpen. Je luistert zo naar echte gesprekken. Voor nog beter begrip kun je de transcripts downloaden.

 

GRATIS PODCASTS ENGELS 5: CULIPS ESL-PODCAST

Deze podcast heeft voor elk wat wils, aangezien er in totaal meer dan zeshonderd afleveringen zijn voor elk niveau. De Culips ESL-podcast bestaat uit zeven reeksen. Er zijn onderwerpen die bedoelt zijn om je te laten wennen aan Engelse gesprekken op een normaal tempo. Er is ook een reeks die je helpt om je accent te verbeteren. Zo leer je goed Engels te praten. Culips biedt ook nog gratis extra’s aan die je kunt downloaden.¬†

Gebruik jij ze al? Welke zou jij aanraden? Laat het me weten in de comments. Als je er nog niet mee bekend bent, daag ik je uit om het te gaan proberen. Merk het verschil!

Wil je hem liever bekijken?

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.