eERSTVOLGENDE TRAINING
dyslexie voor docenten engels
IS OP 19 aPRIL VAN 10.00 - 16.00 uUR

Dyslexie voor Docenten Engels

Herken je dit?

☑️ Waarom blijven veel woorden niet hangen als de leerling ze leert?

☑️ De leerling zegt hard geleerd te hebben maar waarom zie je dat dan niet terug in de toets

☑️ Je weet niet waarom leerlingen met dyslexie zoveel meer moeite hebben met Engels 

☑️ Je zou wel meer weten over hoe je leerlingen nog beter kunt begeleiden

☑️ De kennis ontbreekt eigenlijk wat betreft de compenserende maatregelen die er zijn

☑️ Jouw manier van lesgeven werkt voor het grootste gedeelte van de klas maar waarom zijn er steeds leerlingen die achterop blijven

☑️ De leerling begrijpt de stof niet die jij toch echt meerdere keren hebt uitgelegd

 

 

Zo maak jij het verschil voor je leerlingen!

Waarom is Engels leren zo moeilijk

Zou het niet fantastisch zijn als.....

☑️ Alle leerlingen betere cijfers halen door betere inzicht in de lesstof.

☑️ Er een plan van aanpak kan worden gemaakt per leerling. 

☑️ Je beter kunt inspelen op de behoefte van de individuele leerling. 

☑️ De aanpassingen aan toetsen die mogelijk zijn bij jou bekend zijn.

☑️ De RT-er kan dit verwerken in zijn/haar begeleiding. Zo sluit alle begeleing op elkaar aan

☑️ Jij proactief oplossingen aandragen om het zelfvertrouwen van de leerling intact te houden.

☑️ Je snapt waar leerlingen tegenaan lopen en je dus beter kunt inspelen op de behoefte. 

☑️ Een kleine aanpassing aan de manier van lesgeven voordelen oplevert voor IEDEREEN.

☑️ Je niet meer het gevoel hebt dat het meer werk kost om alle leerlingen tot leren te krijgen

☑️ Deze nieuwe inzichten kan de docent Engels verwerken in het flexuur


meer leerlingen met goede cijfers -
Is dat niet niet wat we allemaal willen?

Dan heb ik de oplossing voor jou!

Tijdens de training “Dyslexie voor Docenten Engels” krijg je tijdens 6 uur allemaal praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in de klas. Je gaat leren waarom Engels zo’n moeilijke taal is EN hoe je deze als docent het beste kunt aanbieden aan de leerling. Het is een complete formule voor succes om jouw leerling beter te laten presteren. Je kunt zelf ook een casus inbrengen om gelijk te weten wat deze leerling zou nodig hebben. 

Het geeft een nieuwe, verfrissende kijk op leren met als resultaat meer kennis – betere resultaten & blijere leerlingen

Wil je de training “Dyslexie voor Docenten Engels” volgen met jouw sectie? 

vraag dan een offerte aan voor het aantal deelnemers.

Wat weet je na deze 6 uur
Dyslexie voor Docenten
Dyslexie voor Docenten

Mis de bonussen niet!

Bonus
Dyslexie voor docenten Engels Dyslexie voor docenten Engels

Dyslexie voor Docenten engels !

€997,00

of vraag een offerte voor in-company

in klein gezelschap

Dus volledig aangepast aan jouw wensen!

19 APRIL 2024 10.00 - 16.00

Wat vonden anderen van de training dyslexie voor docenten engels?

Toen ik thuiskwam was ik helemaal enthousiast. Ik heb er een fijn gevoel aan overgehouden, voor mij vooral een bevestiging dat ik het het al heel goed doe maar dat er nog steeds ruimte is voor verbetering. Meteen een aantal collega's gesproken over wat ik allemaal te weten ben gekomen. Het geeft een positieve kijk op de leerlingen met dyslexie en je rol als docent in de begeleiding van hen. Mijn collega’s wilden er ook direct meer van weten en staan open voor de ideeen die jij mij gegeven hebt. Ik heb inzichten opgedaan waar ik mij nooit van bewust was maar die een hoop verklaren. Ik ga de leerlingen gerichter begeleiden in het leren van woordjes en het leren van de uitspraak. Daarnaast ook geleerd dat er meer mogelijk is binnen het dyslexieprotocol van onze school. Wij doen het al goed maar met de nieuwe inzichten kan het nog beter. Je hebt me veel zaken meegegeven om mee te nemen voor een nog betere begeleiding van mijn leerlingen. Nogmaals bedankt Carolien.

dyslexie academy
Anke van den Reek
Udens College
Carolien geeft praktische tips! De Dyslexie Academy heeft een uitgebreid aanbod en maakt Engels toegankelijk voor iedereen. Ik heb
genoten van de studiedag waarin ik weer heel wat extra gereedschap heb mogen ontvangen. Iedereen kan leren leren maar ook iedereen kan Engels leren. Ik ben erg blij met deze uitbreiding van mijn professionele toolkit en ik denk dat iedere (taal) docent zijn voordeel kan doen met deze training. Ik ga in ieder geval de tips en tools het komende jaar inzetten. Ik blijf je volgen!
dyslexie academy
Esther Hofs - Jellema
De Studieschuyt
Ik wilde als bijlesdocent Engels graag meer handvatten hebben om mijn leerlingen/studenten met dyslexie beter te begeleiden. Nu vind ik het wiel vaak zelf uit , soms al met de boeken van Carolien. Het is prettig om nu de achtergronden te kennen. Wat is graag wilde weten was: “Hoe verbeter ik de schrijfvaardigheid / leesvaardigheid / vaardigheid op het gebied van tekst verklaren van de leerlingen/studenten? Carolien is duidelijk en kan gemakkelijk inspringen op vragen en opmerkingen die tijdens de cursus naar voren komen. Ze weet echt waar ze over praat en heeft zelf veel actuele kennis en bovendien veel leservaring. De cursus was bovendien online en dat vond ik heel erg prettig.
dyslexie academy
Josette Roelofsen
Josette Roelofsen IMT
Ik wilde graag leren hoe ik dyslectische leerlingen kan begeleiden bij grammatica onderdelen van Engels. Carolien heeft heel veel kennis en kan dit zeer goed en enthousiast uitleggen. Met veel praktische tips, die ik gelijk kan toepassen bij de begeleiding van de dyslectische leerlingen. En ook het boek Van Wanhoop naar Blijdschap zorgt voor veel overzicht en structuur. De online cursus van 6 uur was eigenlijk te kort. Ik kijk uit naar een vervolg cursus. Ik zal de training zeker aanraden. Het was voor mij lang geleden dat ik in 1 cursus zoveel geleerd hebt!
dyslexie academy
Ilse Drost - Hogenkamp
Dyslexiecoach Christelijk Lyceum Veenendaal
Ik wilde graag weten hoe ik met dyslexie kan omgaan tijdens de Engelse les. De kaartenbak is mij het meest bijgebleven. Er werden veel herkenbare ervaringen gedeeld; herkenbaar. Een aanrader om te volgen!
dyslexie academy
Martyna Hirowska
LMC Voortgezet Onderwijs ,Rotterdam
Ik liep vast met Engels. Hoe kan ik de leerlingen woorden laten onthouden en begrijpend lezen. Het stappenplan voor het aanleren van grammatica is mij het meest bijgebleven. Samen met de tips voor tekstbegrip en hoe hoe de kaartenbak kan helpen bij het vergroten van de woordenschat. Ik wil de training zeker aanraden!
Je krijgt veel bruikbare informatie en hij is heel praktijkgericht.
dyslexie academy
Carla Dey
De Meerwaarde, Barneveld
Wat zijn leertips voor leerlingen met dyslexie (op het gebied van Engels)?
Ik ga gelijk aan de slag met de woordbeelden. Deze hebben veel meer aandacht nodig en er moet ook meer aandacht zijn voor de uitspraak van woordjes. Zeker een aanrader voor andere onderwijsprofessionals! Het was een hele, fijne, duidelijke en zeer praktische dag! Ik heb het echt als zeer leerzaam en zinvol ervaren. Het was de reistijd (4,5 uur in totaal) meer dan waard. Er is me veel duidelijk geworden over het Engels wat ik me nooit eerder heb gerealiseerd; spelling en uitspraak verdienen evenveel aandacht bijvoorbeeld.
dyslexie academy
Lonneke van Uden
Theresia Lyceum, Tilburg
In een woord: Helder!
Absoluut de moeite waard en aan te raden! Woordjes leren en werkwoorden toepassen is altijd een groot probleem bij de leerlingen. Mijn denkwijze m.b.t. Engels is veranderd en ik weet nu waarom het leren van Engels zo moeilijk is. Ik heb dus meer begrip gekregen voor de problematiek. Ik weet nu hoe ik ze de woordjes beter kan laten aanleren en hoe ze werkwoorden kunnen toepassen in een zin.
dyslexie academy
Pauline de Groot
Het Nieuwe Eemland, Amersfoort
Ik zocht naar praktische manieren om Engels uit te leggen aan dyslectici / leerlingen met een rechtsgeorienteerde leerstijl. Vooral de grammatica overzichten + de leermethode met de kaartenbak zijn me het meest bijgebleven na deze dag. Je snap nu ook dat je niet lukraak maar overal plaatjes bij moet plakken maar de leerlingen beter zelf kunt laten visualiseren. Deze training zal ik zeker aan anderen aanraden. Hartelijk dank voor de fijne + leerzame dag met handige materialen!
dyslexie academy
Joke Perfors-Innemee
Jolingual Taal & Training Services
Ik wilde graag weten hoe ik dyslectische leerlingen praktische hulp kan bieden bij het aanleren van Engelse woorden. Wat mij daarom het meest bijgebleven is dat ik woorden het best visueel kan aanbieden en ze zo laten leren. Absoluut een aanrader! Iedere docent Engels zou deze training moeten volgen. Ik heb héél veel geleerd. Bedankt!
dyslexie academy
Tanja Langevoort
Nuborgh College, Tilburg
Mijn collega's en ik zijn erg enthousiast over de fantastische materialen. We gebruiken ze veel in de klas. We hebben inmiddels ook de flashcards ingevoerd als manier om in de les de woordjes te leren voor een woordjestoets en zien dat dit voor veel leerlingen goed werkt!
dyslexie academy
Marjolein vd Plas
Haarlemmerlyceum, Hoofddorp
Ik wilde graag weten waarom leerlingen met dyslexie juist Engels zo moeilijk vinden. Wat me het meest is bijgebleven van de training is hoe belangrijk het is om leerlingen bewust te maken dat ze zowel uitspraak, betekenis en woordbeeld moeten weten. Dat je uitlegt waarom iets zo is en niet alleen dat iets zo is. De leerlingen moeten weten waarom het zo is. Ik wil de training zeker aan andere professionals aanraden. Het is zeer leerzaam. Je krijgt inzicht in hoe leerlingen met dyslexie leren en hoe je ze kunt helpen. De handvatten zijn ook handig voor leerlingen zonder dyslexie!
dyslexie academy
Mariska Schoon
Wellant College
De docenten Engels waren erg bij!!
Ze hadden al gelijk tips toegepast tijdens hun lessen.
Bedankt voor een leerzame training.
dyslexie academy
Tessa Fennema
Logopediepraktijk Willewijs, Franeker
Ik liep er tegenaan dat mijn kennis van de Engelse grammatica in combinatie met de Nederlandse grammatica niet toereikend en effectief genoeg was in de begeleiding van examenkandidaten. Ik heb daarom het meest opgestoken van de grammaticatijden. Welke heb je echt nodig bij het opbouwen van een Engelse zin en de opbouw van een Engelse zin. Hoe je leerlingen in de examenklas dit stuk kunt bijbrengen om hun brief schrijven bijvoorbeeld op peil te brengen. De training is zeker aan te raden! Nu ik zelf er meer mee bezig ben geweest en het voor mezelf weer meer helder is, kan ik het ook beter overbrengen op mijn studenten.
dyslexie academy
Gerry vd Bruinhorst-Jongerden
RT praktijk De Ronde Venen
Mijn hulpvraag was:
Hoe kan ik dyslectische leerlingen van groep 7 & 8 de juiste ondersteuning geven. De focus ligt vaak op de ontwikkeling van lezen en spellen in de Nederlandse taal maar nu er Engels bij ons op school is ingevoerd vanaf groep 1 wil ik ook ondersteuning kunnen geven bij het onderwijs in de Engelse taal. Een dyslectische leerling in groep 7 is al zo gedemotiveerd dat ze niet meer in de les wil zijn. Daarom ga ik nu met haar Engels doen. Het kaartenbak systeem om woordjes te leren ga ik gelijk toepassen.

Ik raad dit zeker aan!
dyslexie academy
Anja vd Plas
School voor jou
Men vond het een positieve en leerzame avond. Bedankt voor je presentatie!

Hier volgt een verzameling van de reacties van de deelnemers aan de lezing Dyslexie en Engels.
- Nuttig
- Geeft stof tot nadenken
- Veel informatie
- Veel tips, praktisch
- Carolien komt kundig over
- Goede presentatie
- Leuk en interessant
- Boeiend en herkenbaar
- Veel nieuw inzichten
dyslexie academy
LBRT
Haaglanden

Ervaar het nu zelf!

Dyslexie voor Docenten engels!

€997,00

19 APRIL 2024

Over Carolien

Veelgestelde vragen

IS DIT EEN TRAINING VOOR DE BEGINNENDE OF DE ERVAREN ONDERWIJSPROFESSIONAL?

De kennis is noodzakelijk voor docenten van elk niveau aangezien het laat zien hoe de informatie verwerking van leerlingen met dyslexie werkt en dus hoe we deze leerlingen het beste kunnen ondersteunen. 

KAN DE FACTUUR OP NAAM VAN DE SCHOOL GEZET WORDEN?

Jazeker! Stuur een mail met de exacte gegevens voor op de factuur en deze zal naar de betreffende afdeling worden gestuurd. 

ONTVANG IK EEN CERTIFICAAT NA AFLOOP?

Ja. Iedereen ontvangt na afloop een certificaat van deelname voor je persoonlijke ontwikkelplan. 

ZIJN DE BONUSBOEKEN FYSIEK OF E-BOEKEN?

De boeken ontvang je per post thuis gestuurd. Na aanmelding geef je door of welke van de twee boeken je wilt hebben. Het handboek en het gekozen boek worden opgestuurd. 

Engels leren met dyslexie…. Zo doe je dat!