in de pers:

media aandacht voor Dyslexie en Engels

in de pers: week van dyslexie 2023
in de pers: Week van Dyslexie 2023
in de pers: Happy Dyslectisch Festival 2022

in de pers:
Engels leren lastig?

Engels leren lastig? Nou niet met de methode van Carolien Poels! Zeker even bij haar kijken en vragen hoe wat waar! Want man, wat handig is haar simpele en passende methode voor ons dyslectici! https://weekvandyslexie.nl/happydyslectischfestival/
in de pers - lezing in de bieb

in de pers:
Engels leren met dyslexie - Hoe doe je dat?

Krijg handvatten om Engels te kunnen leren met dyslexie. Engels leren is een struikelblok voor heel veel middelbare scholieren. Carolien Poels (Dyslexie Academy) zal uitleggen waarom de combinatie dyslexie en Engels zo lastig is en geeft praktische handvatten om hiermee om te gaan. Wil je weten waarom Engels zo moeilijk is? Wil je weten hoe je Engels kunt leren met dyslexie? Kom dan naar de lezing en ervaar zelf op welke manier het mogelijk is om Engels te leren met dyslexie!

https://www.wassenaarders.nl/201803309346/events/workshop-dyslexie-en-engels” 

Mandy Versteeg – 13 september 2020

Dyslexie en Engels leren.... het kan echt!

In deze aflevering van de podcast spreek ik met Carolien Poels van de Dyslexie Academy. Zij is taalcoach Dyslexie en Engels. Haar overtuiging: “Ook leerlingen met dyslexie kunnen Engels leren. Je moet alleen weten hoe” Engels is voor veel middelbare scholieren een struikelblok. In ons gesprek geeft Carolien veel praktische tips en handvaten waar leerlingen en docenten direct mee aan de slag kunnen. 

in de pers: Talent & Groei Podcast
in de pers - NKD

in de pers:
De inspiratie van Carolien Poels

Nogal wat kinderen met dyslexie hebben moeite met het leren van de Engelse taal. Carolien Poels, taalcoach dyslexie en Engels, ontwikkelde een methode onafhankelijke aanpak voor woordenschat en grammatica. In haar praktijk ondersteunt ze hier leerlingen een-op-een. Ook traint ze docenten, zodat die de aanpak kunnen gebruiken in de klas. 

Lees hier het volledige artikel.

in de pers: Engels leren lukt zo wel!

Engels is vaak een lastig vak voor dyslecten. Taalcoach Carolien Poels ontwikkelde een methode die goed aansluit bij het dyslectisch brein en maakt Engels leren weer leuk. Op de website zijn de verschillende trainingen te bekijken en handige hulpmiddelen te bestellen. 

https://hoi-foundation.nl/engels-leren-lukt-zo-wel/

in de pers: HOI foundation logo
Week van Dyslexie 2020

De sprekers van 2020

Week van de Dyslexie 2020

Impuls Woortblind logo

in de pers: Interview

Impuls & Woortblind interview

in de pers: Oudertraining voor Balans

In samenwerking met Carolien Poels, taalcoach dyslexie en Engels, organiseert Balans dit najaar de cursus Dyslexie en Engels. Deze is bedoeld voor ouders en opvoeders die een kind met dyslexie hebben dat moeite heeft met het leren van Engels. Tijdens deze oudercursus gaan we hier op een praktische manier mee aan de slag. https://balansdigitaal.nl/evenement/engels/
in de pers in de pers
in de pers in de pers

in de pers:
Dyslexie Academy opent op een nieuwe locatie

Na maanden hard werken zal, trotse eigenaresse, Carolien Poels op 02 juni 2020 de deuren openen, van de nieuwe locatie, van haar Dyslexie Academy in het centrum van Voorschoten. Op deze prachtige en rustige plek, aan de Koninklijke Marinelaan 53, kan Carolien de studenten nog beter helpen. https://www.wassenaarders.nl/dyslexie-academy-opent-op-nieuwe-locatie-in-voorschoten

in de pers:
Nieuwe locatie Dyslexie Academy

Na maanden hard werken zal, trotse eigenaresse, Carolien Poels op 02 juni 2020 de deuren openen, van de nieuwe locatie, van haar Dyslexie Academy in het centrum van Voorschoten. 

https://www.voorschotensekrant.nl/nieuwe-locatie-dyslexie-academy-carolien-poels

in de pers in de pers

Dyslexie en Engels leren?
De Dyslexie Academy helpt je!

Als Cambridge-docent Engels en ervaringsdeskundige op het gebied van dyscalculie en ADD merkt Carolien Poels dat er veel leerlingen zijn waarbij de Engelse lesstof niet helemaal aankomt. Ze leren hard maar het resultaat blijft uit. Het wil namelijk niet zeggen dat ze ook weten waar ze mee bezig zijn geweest. de wassenaarse krant logo
in de pers in de pers
in de pers in de pers

Ook met dyslexie kun je Engels leren

Als docente Engels werd Carolien Poels er steeds weer mee geconfronteerd dat er altijd een groep leerlingen was waarbij de lesstof niet “de kern” raakte. Ze leerden braaf hun huiswerk, maakten opdrachten maar het resultaat bleef uit. 

Carolien: “Het bleek van altijd te gaan om leerlingen die dyslectisch zijn. Wat maakt Engels voor hen zo moeilijk vroeg ik mij af. Omdat Engels als spreektaal afwijkt van het Engels als schrijftaal hebben leerlingen met dyslexie problemen met deze taal omdat zij geen koppeling zien tussen de uitspraak en de schrijfwijze.” 

Lees het volledige artikel

https://www.voorschotensekrant.nl/ook-met-dyslexie-kun-je-engels-leren-je-moet-alleen-weten-hoe

in de pers:
Een van de sprekers

Op Zaterdag 5 oktober organiseren HOI, Verborgen Schatten en het Dyslexie font de tweede editie van de Dag van Dyslexie. Het thema van de dag is de KANSEN VAN DYSLEXIE. Om er voor te zorgen dat er voor iedereen wat te doen is en iedereen kan komen, hebben we niet één maar twee programma’s! Het DAG programma Geniet de hele dag van inspirerende en informatieve sprekers voor iedereen die met dyslexie te maken heeft of geïnteresseerd is om meer te weten te komen over DE KANSEN VAN DYSLEXIE. Van professionals tot (ouders van) dyslectici.
in de pers in de pers
Dag van Dyslexie 2018

in de pers:
Iteach houdt 2e Editie
De Dag van de Dyslexie

https://www.deventerpost.nl/nieuws/algemeen/508241/iteach-houdt-tweede-editie-van-dedagvandedyslexie

Op Zaterdag 6 oktober is het Wereld Dyslexie Dag en organiseert Iteach De Dag van de Dyslexie met als thema Dyslexie? Zo door het voortgezet onderwijs! Wat heeft een leerling nodig om succesvol door talige onderwijs te komen.

Kom luisteren naar 4 professionele sprekers. Er is ook een info-plein met allerlei mogelijkheden om de leerling te helpen.

Er is meer dan voldoende expertise aanwezig op deze dag, om jou met de juiste antwoorden naar huis te sturen.