Dyslexie en Engels leren…. het kan echt!

In deze aflevering van de podcast serie spreek ik met Carolien Poels van de Dyslexie Academy. Zij is taalcoach Engels en dyslexie. Haar overtuiging: “Ook leerlingen met dyslexie kunnen Engels leren. Je moet alleen weten hoe”. Engels is voor veel middelbare scholieren een struikelblok. In ons gesprek geeft Carolien veel praktische handvatten waar leerlingen en docenten direct mee aan de slag kunnen!

Logo Wassenaarders.nllezing bibliotheek Voorschoten

https://www.wassenaarders.nl/201803309346/events/workshop-dyslexie-en-engels

In Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar  

Mandy Versteeg

 

 

Engels leren met dyslexie – hoe doe je dat?

Krijg handvatten om Engels te kunnen leren met dyslexie. Engels leren is een struikelblok voor heel veel middelbare scholieren. Carolien Poels (Dyslexie Academie) zal uitleggen waarom de combinatie dyslexie en Engels zo lastig is en geef praktische handvatten om hiermee om te gaan. Wil je weten waarom Engels zo moeilijk is? Wil je weten hoe je Engels kunt leren met dyslexie? Kom dan op vanavond naar de lezing dan kun je ervaren op welke manier het mogelijk is om Engels te leren met dyslexie!

23 september 2020, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Voorschoten
Kosten: Leden €6,- / niet-leden €7,-hare On Twitter

  •  
  •  
  •  

Zoek spoedig hulp als je merkt dat je kind vastloopt’

Carolien Poels, taalcoach dyslexie en Engels, ontwikkelde een methode waarmee ook leerlingen met dyslexie voldoendes kunnen halen voor Engels. ‘Zorg dat je zelf de tools in handen hebt om je kind te kunnen helpen.’

https://balansdigitaal.nl/magazine/zoek-spoedig-hulp-als-je-merkt-dat-je-kind-vastloopt/

Ook Met Dyslexie Kun Je Engels Leren, Je Moet Alleen Weten Hoe

   Zakelijk
 

 

 
 
 

 

1
 
 
 
 
 
 
 
 

Als docent Engels werd Carolien Poels er steeds weer mee geconfronteerd dat er altijd een groep leerlingen was waarbij de lesstof niet ‘de kern’ raakte. Ze leerden braaf hun huiswerk, maakten opdrachten maar het resultaat bleef uit.

Carolien, ‘Het bleek dan altijd te gaan om leerlingen die dyslectisch zijn. Wat maakt Engels voor hen zo moeilijk vroeg ik mij af. Omdat Engels als spreektaal afwijkt van het Engels als schrijftaal hebben leerlingen met dyslexie problemen met deze taal omdat zij geen koppeling zien tussen de uitspraak en de schrijfwijze. Zelf heb ik een visuele leerstijl en ook ADD en met deze ervaring heb ik een lesprogramma ontwikkeld waarbij ik de leerstof door middel van het maken van mindmaps visueel heb gemaakt. In één oogopslag zie je bijvoorbeeld welke werkwoordvorm je moet gebruiken. Het bleek succesvol en ik besloot mij te gaan specialiseren in het overbrengen van deze methode van lesgeven en ben een eigen praktijk begonnen.

https://www.voorschotensekrant.nl/nieuws/zakelijk/20239/ook-met-dyslexie-kun-je-engels-leren-je-moet-alleen-weten-hoe

Nieuwe locatie Dyslexie Academy Carolien Poels

 
 
 
 
 
 

Persbericht

Na maanden hard werken zal, trotse eigenaresse, Carolien Poels op 2 juni 2020 de deuren openen, van de nieuwe locatie, van haar Dyslexie Academy in het centrum van Voorschoten.

https://www.voorschotensekrant.nl/nieuws/algemeen/21043/nieuwe-locatie-dyslexie-academy-carolien-poels

De inspiratie van Carolien Poels

Nogal wat kinderen met dyslexie hebben moeite met het leren van de Engelse taal. Carolien Poels, taalcoach dyslexie en Engels, ontwikkelde een methode onafhankelijke aanpak voor woordenschat en grammatica. In haar praktijk ondersteunt ze hier leerlingen een-op-een mee. Ook traint ze docenten, zodat die de aanpak kunnen gebruiken in de klas.

Lees hier het volledige artikel.

https://www.nkd.nl/nieuwsbrief-17/de-inspiratie-van-carolien-poels/

Logo

Dyslexie Academy Opent Op Nieuwe Locatie In Voorschoten

Na maanden hard werken zal, trotse eigenaresse, Carolien Poels op 2 juni 2020 de deuren openen, van de nieuwe locatie, van haar Dyslexie Academy in het centrum van Voorschoten.

Op deze prachtige en rustige plek, aan de Koninklijke Marinelaan 53 in Voorschoten, kan Carolien de studenten van haar academy nog beter te hulp staan.

 

https://www.wassenaarders.nl/2020060211682/algemeen/dyslexie-academy-opent-op-nieuwe-locatie-in-voorschoten?highlight=WyJkeXNsZXhpZSIsImFjYWRlbXkiLCJkeXNsZXhpZSBhY2FkZW15Il0=