Je bekijkt nu TIP: 20 ENGELSE BOEKEN OM IN DE VAKANTIE TE LEZEN

TIP: 20 ENGELSE BOEKEN OM IN DE VAKANTIE TE LEZEN

Aan het begin van de vakantie heb ik voor jullie een lijst met 20 Engelse boeken om in de vakantie te lezen. De zomer staat voor de deur. Maar voor sommigen is hij natuurlijk al begonnen. De toetsen zijn achter de rug en het relaxen kan beginnen. Ook al weten we nog niet zeker wat de zomer gaat brengen; Mogen we wel of niet op vakantie? Worden de richtlijnen aangescherpt of niet? Waar je ook heen gaat en wat je ook gaat doen – een boek lezen kan altijd! Doe inspiratie op met deze lijst van 20 Engelse boeken om in de vakantie te lezen.

Ik heb aan een aantal leerlingen gevraagd welk boek ze aan anderen zouden aanraden. Samen met mijn persoonlijke favorieten is deze lijst ontstaan. Lezen is namelijk niet alleen heel relaxed maar je houdt er ook je Engels mee op peil tijdens de vakantie. Welke boeken staan er op jouw vakantielijst?  

LUISTERBOEKEN

Zelf ben ik een groot voorstander van luisterboeken. Je kunt er overal naar luisteren. Een goed voorgelezen boek laat je gekluisterd zitten aan je koptelefoon. Voor optimaal resultaat kun je het combineren met meelezen. Zo koppel je namelijk het gesproken woord aan het woordbeeld. Zo vergroot je de woordenschat en raak je gewend aan de manier van spreken.

Luisterboeken vind je op allerlei plaatsen maar een hele fijne plek is Storytel. Je kunt er zoveel verschillende soorten boeken vinden voor allerlei niveaus. Je kunt ze luisteren online of offline dus handig voor op het strand – in de auto op weg naar de vakantie of voordat je gaat slapen.  

20 ENGELSE BOEKEN OM IN DE VAKANTIE TE LEZEN VIND JE HIER

http://www.openculture.com/freeaudiobooks

https://www.goodreads.com/shelf/show/english

http://english-e-reader.net/findbook

http://english-e-books.net/

http://www.macmillanreaders.com/

https://www.practicumeducatief.nl

https://www.passendlezen.nl

Luisterboeken zijn echt een handig middel om meer vocabulaire op te bouwen. Je leert jezelf om vertrouwt te raken met de uitspraak van woorden. Als je het koppelt met mee lezen dan zorg je gelijk voor de verbinding tussen het gesproken en geschreven woord. Je kunt dan zelf kiezen om mee te lezen in een e-boek op je tablet bijvoorbeeld of in een “echt” boek.

Of je nu leest in een “echt” boek of op een tablet, het kan beide  heerlijk relaxed – liggend op je strandmatje, languit op de tuinbank of opgekruld in een stoel. Heerlijk toch om op deze manier met Engels bezig te zijn? Welk boek staat op jouw vakantielijst? Laat het me weten – er kan er altijd een bij op mijn lijst 😊

Veel leesplezier!

20 ENGELSE BOEKEN OM TE LEZEN IN DE VAKANTIE

Shopaholic serie – Sophie Kinsella & Can you keep a secret? – Sophie Kinsella

Bridget Jones serie – Helen Fielding

Harry Potter boeken – JK Rowling

Mathilda – Roald Dahl & The BFG – Roald Dahl

A Kiss before Dying – Ira Levin & Rosemary’s Baby – Ira Levin

Josie Lloyd en Emlyn Rees – Come Together

In Cold Blood – Adam Croft

The Da Vinci Code – Dan Brown

Nicci French boeken

Nicholas Evans – The Horse Whisperer

The Hate U Give – Angie Thomas

The Alchemist – Paulo Coelho

The Kite Runner – Khaled Hosseini & A Thousand Splendid Suns – Khaled Hosseini

James Bond – Ian Fleming

The Bourne boeken – Robert Ludlum

Pride and Prejudice – Jane Austen

Little Women – Louisa May Alcott

The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood 

How to be a woman – Caitlin Moran 

Deal breaker – Harlan Coben

 Natuurlijk kun je ook je woordenschat vergroten door films en seies in het Engels te kijk. Hoe dat werkt lees je dit eerdere blog artikel dat ik heb geschreven https://dyslexieacademy.nl/bezig-zijn-met-engels-in-de-vakantie/.

Kies een favoriete film of serie – een die je al vaak gezien hebt en waarschijnlijk de dialogen uit je hoofd kent. Dan zal het volgend van het verhaal geen problemen opleveren. 

Zet de Engelse ondertiteling aan en je bent weer op twee fronten bezig. Je koppelt de gesproken klanken aan het visuele woordbeeld.

Carolien Poels

Ik ben Taalcoach Dyslexie en Engels. Mijn missie is om Engels toegankelijk te maken voor visueel ingestelde leerlingen. Ik wilde graag weten waarom het voor deze leerlingen meer dan gemiddelde moeite koste om Engels te leren. Door het waarom duidelijk te hebben, kan er nu gericht gewerkt worden aan verbetering. Dyslexie hoeft geen belemmering te zijn om Engels te leren.

Geef een antwoord