Je bekijkt nu Handige websites om Engels te leren

Handige websites om Engels te leren

Er is zoveel te vinden op het internet dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet en daarom heb ik een overzicht gemaakt van handige websites om Engels te leren. Deze lijst focust zich vooral op leesvaardigheid en het vergroten van de woordenschat. Neem een kijkje op de websites en bepaal welke jij gaat gebruiken om beter in Engels te worden.

WWW.WRTS.NL

Wrts is een online overhoorprogramma. Ze kunnen zelf lijsten aanmaken of zoek het schoolboek tussen de uitgevers in de “goedgekeurde lijsten” en werk met de lijst uit het boek. Ze kunnen woorden ook uit laten spreken. 

WWW.WORDHIPPO.NL

Dit is een super handige website waar je woordbetekenissen op kunt zoeken maar ook synoniemen, tegenstellingen, rijmwoorden of zinnen waar een bepaald woord in voorkomt. Heel handig om bijvoorbeeld mijn Rule of 4 mee te oefenen. 

Rule of 4:

Vind 4 nieuwe woorden + 4 synoniemen + 4 antoniemen. Plaats deze woorden in een korte zin of combinatie met zelfstandig naamwoord of bijvoeglijk naamwoord om altijd te weten hoe het woord gebruikt wordt. Je zult zien dat je vocabulaire met sprongen vooruit gaat. 

WWW.DICTIONARYCAMBRIDGE.ORG

Een website met een Engels – Engels woordenboek. Bij het leren van Engels is het altijd handig om nieuwe woorden te leren vanuit een Engels-Engels woordenboek. Zo leren ze namelijk gelijk het woord uitleggen met andere woorden.  Het kan natuurlijk best voorkomen dat zij heel trots zijn op hun nieuw geleerde woord maar dat de gesprekspartner het woord niet kent. Hoe leggen ze het dan uit? Er zit ook een uitspraakhulp op zodat je precies weet hoe een nieuw te leren woord uitgesproken wordt. Je kunt hierbij kiezen uit Brits Engels of Amerikaans Engels.

 

WWW.ENGLISHCLUB.COM

Leer Engels, inclusief grammatica, vocabulaire, forums, chat, video’s en veel meer. Er staat hele duidelijke uitleg op over de meest uiteenlopende zaken die ze moeten bij het leren van Engels. Deze website is in het Engels. 

WWW.NUBETERENGELS.NL

De bovengenoemde website heeft duidelijke uitleg over grammatica onderwerpen in het Nederlands. Er is nu ook een app voor Android en Apple beschikbaar. Ze krijgen  dan iedere dag 4 vragen op het ingestelde niveau. Vervolgens zien ze gelijk het antwoord met de bijbehorende uitleg. 

WWW.DIGISCHOOL.NL

Ook deze website is een bron van zeer veel informatie. Door op een plaatje te klikken kun je oefenen met lezen, kijken en luisteren, schrijven, spreken, grammatica, woordenschat, poetry en literatuur. Ze vinden er ook informatie voor spreekbeurten, werkstukken en presentaties in het Engels. 

WWW.BBC.CO.UKWWW.CNN.COM

Ze kunnen natuurlijk een Nederlandse krant lezen (papier cq online) of het nieuws kijken op televisie maar waarom zouden ze dit niet volgen via de BBC of CNN. Twee vliegen in één klap.  Alleen even bepalen of het Brits of Amerikaans Engels wordt. 

WWW.BBC.CO.UK/LEARNINGENGLISHWWW.EDITION.CNN.COM/STUDENTNEWS

De BBC heeft naast de traditionele nieuwssite met actueel nieuws en achtergrondinformatie ook een site om je te helpen met het leren van Engels (Brits Engels wel te verstaan)

CNN heeft daarentegen ook een pagina gemaakt speciaal voor studenten. Hier kunnen ze meepraten met het wereldnieuws (in Amerikaans Engels). Zoals ik al eerder zei, zijn er wat verschillen tussen deze twee talen. Ze moeten zelf bepalen welke van de twee de voorkeur naar uitgaat. Op school gebruiken we Brits Engels.  

WWW.BBC.CO.UK/NEWSROUND

Het nieuws en leuke weetjes voor kinderen aan de hand van verhalen en video’s. 

WWW.NEWSINLEVELS.COM

Het nieuws van de wereld in drie niveaus voor studenten. De bedoeling is om het Engels meer te begrijpen. De site wil het leesgenot te vergroten en luisteren moet makkelijker worden.

  • Niveau 1:  

Dit is voor beginners. In elk artikel worden alleen de 1000 meest belangrijke woorden gebruikt.

  • Niveau 2: 

De volgende stap heeft artikelen met de 2000 meest gebruikte woorden. 

  • Niveau 3: 

Gevorderden studenten kunnen aan de slag met artikelen met de 3000 meest belangrijke woorden. 

WWW.MACMILLANREADERS.COM

Als ze het moeilijk vinden om op hun niveau boeken te vinden is dit een ideale website. Ze lezen nooit meer een boek wat te moeilijk of te makkelijk is. Zolang ze maar weet wat hun niveau is natuurlijk.

WWW.LINGUEE.NL

Dit nog een van de handige websites om Engels te leren of de superhandige app voeren ze een woord of zelfs een gehele uitdrukking in waarvan ze de vertaling willen weten. Het geeft vervolgens niet alleen de vertaling maar ook gelijk een hele lijst met zinnen hoe dit woord of uitdrukking gebruikt wordt. Ze kunnen zo gelijk checken of dit de juiste vertaling is. Zo kiezen ze nooit meer het verkeerde woord uit een lijst synoniemen.

TAKE A WALK IN YOUR MIND – BRAINSMART

Dit een officieel filmpje van het BBC youtube kanaal over ideeën om dingen beter te onthouden. In dit filmpje laten ze de LOCI route zien. 

REMEMBERING LISTS – BRAINSMART

Dit is een officieel filmpje van het BBC youtube kanaal over ideeën om dingen beter te onthouden. Dit keer laten ze een manier zien om lijstjes te onthouden. 

LOOK AFTER YOUR BRAIN – BRAINSMART

Dit is een officieel filmpje van het BBC Youtube kanaal over ideeën om dingen beter te onthouden. Hier zie je hoe je goed voor je hersenen kunt zorgen.

Volgende keer zijn er nog meer handige websites om Engels te leren zodat je niet zelf het internet hoeft af te struinen op zoek naar goede websites om je te helpen bij het verbeteren van het Engels.

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.