Je bekijkt nu Meer handige websites om Engels te leren

Meer handige websites om Engels te leren

Vorige keer heb ik me vooral gefocust op websites om plekken aan te geven waar je de leesvaardigheid kunt vergroten of waar je kunt werken aan de woordenschat. Deze keer gaat het om woordenschat en grammatica oefenen. Er is op school niet altijd genoeg oefenmateriaal beschikbaar om naast de ingevulde oefeningen in het werkboek ook nog oefenmateriaal te hebben voor een toets.

Neem een kijkje en vind nog meer handige websites om Engels te leren en doe er je voordeel mee!

HANDIGE WEBSITES OM JE ENGELS TE VERBETEREN

WWW.ENGVID.COM

Een website met meer dan 1100 video lessen waar door ervaren native speakers les wordt gegeven. De onderwerpen die aan bod komen zijn grammatica, IETLS of TOEFL examentraining, vocabulaire en uitspraak. De lessen zijn in het Engels maar speciaal gericht op studenten overal ter wereld voor wie Engels niet de moedertaal is. Je kunt je ook abonneren op de video’s van een specifieke leraar als die je voorkeur heeft. Je krijgt dan bericht als er een nieuwe video beschikbaar is. 

WWW.MEESTERGIJS.NL

Meester Gijs geeft begrijpelijke uitleg over grammatica en vaardigheden als lezen, schijven via filmpjes in het Nederlands. Ze bekijken de video’s en kunnen hem pauzeren om aantekeningen wilt maken Ze kunnen ook de bijbehorende powerpoint doornemen en vervolgens oefeningen maken om het geleerde in de praktijk te brengen. Verder staan hier allerlei goede websites vermeld waar ze de uitspraak kunnen oefenen, waar ze goede leesteksten vinden om te oefenen enz.   

WWW.ENGLISH-GRAMMAR.AT

Super handige site waar je oefeningen in PDF kunt uitprinten om mee te geven als oefenmateriaal voor een toets bijvoorbeeld. 

WWW.EGO4YOU.COM

Dit is een uitstekende website om je grammatica te leren en vervolgens te oefenen. Je ziet er grammatica en vocabulaire onderwerpen met uitleg, oefeningen en woordenlijsten.

WWW.PERFECT-ENGLISH-GRAMMAR.COM

Op deze goede website zie je allerlei zaken op het gebied van Engels waar je mee aan de slag kunt. Je kunt video’s bekijken en grammatica uitleg lezen maar het fijnste vind ik dat de oefeningen beschikbaar zijn in PDF formaat met antwoorden. Super handig als oefenmateriaal. 

WWW.AUTOENGLISH.ORG

Dit is een volledige gratis online Engelse cursus. Er staan heel veel onderwerpen op die duidelijke uitleg geven in het Engels. Er zijn mp3 files en video’s om te downloaden. Ook hier kun je de oefeningen printen en zitten de antwoorden erbij zodat je jezelf gelijk kunt nakijken.

WWW.ISLCOLLECTIVE.COM

Dit is een van de handige websites om Engels te leren. Het is een site die het leven van veel leraren een stuk makkelijker maakt. Je moet een gratis account aanmaken en eenmaal ingelogd heb je de beschikking over allerlei oefenbladen. Geef het onderwerp en niveau in en er komt een lijst met oefeningen die door leraren over de hele wereld in elkaar zijn gezet zodat anderen hier plezier van kunnen hebben. 

WWW.QUIZLET.COM

Quizlet heeft een tool gemaakt om vreemde talen te kunnen leren. Ze kunnen er zelf woordenlijsten in aanleggen. Bij elk woord staan een microfoon om naar de uitspraak te luisteren. Ze kunnen basis van flashcards woordjes leren maar ook op andere manieren. Om zichzelf te overhoren, kunnen ze quizzen maken.  

WWW.WOZZOL.NL

De bedoeling van Wozzol is dat je op een leuke, effectieve manier woordjes aan het leren bent. Ze kunnen woordenlijsten aanmaken door ze in te voeren in de app of door een woordenlijst te kopiëren uit Word. Een aantal boeken zoals Go for it! staan al voorgeprogrammeerd. Ze kunnen vervolgens de woorden leren via de app of ze als flashcards printen.

WWW.AUDIVIDIDICI.NL

Dit is een geweldig overhoorprogramma. Het heeft veel weg van wrts, het programma waar veel kinderen mee bekend zijn, maar deze combineert woord, afbeelding en geluid. Je kunt er niet alleen talen mee leren maar ook een leervak als aardrijkskunde. Het is gebruiksvriendelijk en niet alleen voor losse woordjes te gebruiken maar ook voor hele zinnen/zinsdelen doordat je dan een gedeelte markeert met een andere kleur.

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.