Je bekijkt nu 10 websites die je helpen met je Engels – deel 2 –

10 websites die je helpen met je Engels – deel 2 –

Deze websites gaan je helpen bij het leren van Engels. Ze staan vol met onmisbare informatie om het leren duidelijker en effectiever te maken. Doe er je voordeel mee!

  1. ENGVID.COM

Een website met meer dan 1100 video lessen waar door ervaren native speakers les wordt gegeven. De onderwerpen die aan bod komen zijn grammatica, IETLS of TOEFL examentraining, vocabulaire en uitspraak. De lessen zijn in het Engels maar speciaal gericht op studenten overal ter wereld voor wie Engels niet de moedertaal is. Je kunt je ook abonneren op de video’s van een specifieke leraar als die je voorkeur heeft. Je krijgt dan bericht als er een nieuwe video beschikbaar is.

  1. MEESTERGIJS.NL

Meester Gijs geeft begrijpelijke uitleg over grammatica en vaardigheden als lezen, schijven via filmpjes in het Nederlands. Je bekijkt de video’s en je kunt hem pauzeren als je aantekeningen wilt maken Je kunt ook de bijbehorende powerpoint doornemen en vervolgens oefeningen maken om het geleerde in de praktijk te brengen. Verder staan hier allerlei goede websites vermeld waar je je uitspraak kunt oefenen, waar je goede leesteksten vindt om te oefenen enz.

  1. DIGISCHOOL

Ook deze website is een bron van zeer veel informatie. Door op een plaatje te klikken kun je oefenen met lezen, kijken en luisteren, schrijven, spreken, grammatica, woordenschat, poetry en literatuur. Je vindt er ook informatie voor spreekbeurten, werkstukken en presentaties in het Engels. Je ziet hier ook de nieuwste artikelen die te vinden zijn op BBC Newsround met interessante verhalen om je leesvaardigheid te oefenen.

  1. EGO4U.COM

Dit is een uitstekende website om je grammatica te leren en vervolgens te oefenen. Je ziet er grammatica en vocabulaire onderwerpen met uitleg, oefeningen en woordenlijsten.

  1. PERFECT-ENGLISH-GRAMMAR.COM

Op deze goede website zie je allerlei zaken op het gebied van Engels waar je mee aan de slag kunt. Je kunt video’s bekijken en grammatica uitleg lezen maar het fijnste vind ik dat de oefeningen beschikbaar zijn in PDF formaat met antwoorden. Super handig als oefenmateriaal.

  1. AUTOENGLISH.COM

Dit is een volledige gratis online Engelse cursus. Er staan heel veel onderwerpen op die duidelijke uitleg geven in het Engels. Er zijn mp3 files en video’s om te downloaden. Ook hier kun je de oefeningen printen en zitten de antwoorden er bij zodat je jezelf gelijk kunt nakijken.

  1. ISLCOLLECTIVE.COM

Dit is een site die het leven van veel leraren een stuk makkelijker maakt. Je moet een gratis account aanmaken en eenmaal ingelogd heb je de beschikking over allerlei oefenbladen. Geef het onderwerp en niveau in en er komt een lijst met oefeningen die door leraren over de hele wereld in elkaar zijn gezet zodat anderen hier plezier van kunnen hebben.

  1. QUIZLET.COM

Quizlet heeft een tool gemaakt waarmee je vreemde talen kunt leren. Je kunt er zelf woordenlijsten in aanleggen. Bij elk woord staan een microfoon om naar de uitspraak te luisteren. Je kunt op basis van flashcards woordjes leren maar ook op andere manieren. Om jezelf te overhoren, kun je quizzen maken.

  1. WOZZOL.NL

De bedoeling van Wozzol is dat je op een leuke, effectieve manier woordjes aan het leren bent. Je kunt woordenlijsten aanmaken door ze in te voeren in de app of door een woordenlijst te kopiëren uit Word. Een aantal boeken zoals Go for it! staan al voor geprogrammeerd. Je kunt vervolgens de woorden leren via de app of ze als flashcards printen.

  1. AUDIVIDIDICI.NL

Dit is een geweldig overhoor programma. Het heeft veel weg van wrts, het programma waar veel kinderen mee bekend zijn, maar deze combineert woord, afbeelding en geluid. Je kunt er niet alleen talen mee leren maar ook een leervak als aardrijkskunde. Het is gebruiksvriendelijk en niet alleen voor losse woordjes te gebruiken maar ook voor hele zinnen/zinsdelen doordat je dan een gedeelte markeert met een anderen kleur.

BEKIJK OOK DEEL 1

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.