Je bekijkt nu Woordjes Leren – Het Geheim

Woordjes Leren – Het Geheim

MEESTER IN WOORDJES LEREN ENGELS - ONTDEK HET GEHEIM

Wat is het ultieme geheim van het woordjes leren Engels? Help jouw zoon of dochter bij het leren van Engelse woordjes. Je kunt er een ster in woorden als je weet hoe het woordjes leren werkt. Als je de geheimen kent dan zul je transformeren in een woordjes-wizard. Vergeet onvoldoendes en het urenlange gestaar naar de eindeloze lijsten. Met deze aanpak wordt het woordjes leren een avontuur. Geen stress mee over slechte cijfers. Zo krijg je antwoord op de vraag: “Hoe leer ik nu het beste de woordjes Engels?”  

mEEST GEHOORDE PROBLEMEN bIJ WOORDJES LEREN ENGELS

Ken je dat gevoel? Je ziet je zoon of dochter worstelen met het leren van de woordjes Engels. Hij ploetert zich door de lijsten, maar de resultaten blijven achter. “Hij kan ze maar niet onthouden,” klinkt het gefrustreerd. Maak je geen zorgen. We gaan samen op zoek naar de sleutel tot succes!

HERKEN JE DEZE PROBLEMEN BIJ HET WOORDJES LEREN?

“Hij leert heel lang maar toch haalt hij onvoldoendes”

Hij kan ze maar niet onthouden”

“Zijn woordenschat is heel beperkt”

“Mondeling overhoren leverde ook geen beter resultaat op”

“Het levert zoveel stress”

“Het is altijd zo’n strijd thuis”

“De gedachten aan Engels alles al zorgt voor slapeloze nachten”

“Het is een ondoordringbare massa geworden”

“Hij heeft er echt UREN aan gezeten”

“Hij kan het gewoon niet”

EFFECTIEF wOORDJES LEREN

Er zijn veel foute aannames in het spel. Het draait niet om de tijd die je erin steekt, maar om de slimmere aanpak die je gebruikt. Kleine hoeveelheden, regelmatig herhaald, dat is de sleutel tot succes. Zelfs als er sprake is van dyslexie. Dat is effectief woordjes leren. Zo kunnen je naast Engelse woordjes ook Frans, Duits of Spaans leren. 

WANNEER HEEFT MONDELING OVERHOREN vAN WOORDJES NUT?

Mondeling overhoren heeft alleen zin als je ook aan de uitspraak werkt. De uitspraak moet ook herkent worden wil mondeling overhoren effectief zijn. Engels draait immers niet alleen om geschreven woorden maar ook om klanken. Dit is wat Engels ook zo moeilijk maakt voor leerlingen met dyslexie. Maar wees niet bang wij hebben de perfecte strategie om deze twee samen te brengen. 

WAT IS DAN HET GEHEIM VAN WOORDJES LEREN?

Het geheim van woordjes leren bestaat uit 3 essentiele stappen: kijken – luisteren – begrijpen. Door deze drie stappen te volgen leg je een belangrijke link tussen jou en de woorden die je leert. Dit levert de gewenste resultaten op bij de eerstvolgende toets.  

Gebruik deze stappen:

1. Hoe ziet het woord eruit – dat is de spelling

2. Hoe klink het woord – dat is de uitspraak

3. Wat betekent het woord – dat is de vertaling

Het is belangrijk dat je samen met de leerling de verbanden tussen woorden maakt door te kijken hoe ze eruit zien, hoe ze klinken en wat ze betekenen. Pas als deze verbinding er is, heeft het zin om mondeling te gaan overhoren. Anders herkent hij de woorden nog steeds niet. Zorg ook voor een gestructureerd systeem om bij het woordjes leren, dat helpt echt! Als je dit toepast heb je het geheim ontdekt van woordjes leren en zullen de woordjes beter onthouden worden.

SLIM SYSTEEM OM WOORDJES LEREN MOGELIJK TE MAKEN

Het draait allemaal om structuur en overzicht. Met dit slimme, efficiente systeem breng je rust in de chaos van woordjes. Kleurrijke kaartjes, actief leren en herhaling zorgen voor succes op de lange termijn. Dit systeem maakt het woordjes leren een stuk makkelijker.  

  • meer rust – regelmaat en overzicht
  • geen losse stapels met kaartjes 
  • minder frustratie
  • schrijven wordt ook geoefend
  • succes voor op de langere termijn
  • kleuren zorgen voor betere opslag

DYSLEXIE VRIENDELIJKE MANIER VAN WOORDJES LEREN

Voor leerlingen met dyslexie kan het leren van Engelse woordjes extra lastig zijn. Maar laat dat je niet ontmoedigen! Met de juiste aanpak kunnen ook dyslectische leerlingen succes behalen. Onze methoden zijn speciaal ontworpen met dyslexie in gedachten, met strategieën die rekening houden met verschillende leerstijlen. We bieden altijd ondersteuning op maat.

Het is essentieel om dyslectische leerlingen te ondersteunen in hun leerproces. Door gebruik te maken van visuele ondersteuning, zoals kleurgebruik en het gebruik van symbolen, kunnen woorden beter onthouden worden. Bovendien biedt het gebruik van geheugensteuntjes en technieken om klank en betekenis te versterken.

Interactieve en hands-on activiteiten, zoals het maken van mindmaps of het gebruik van educatieve apps, bieden een dynamische manier om de woordenschat uit te breiden. Met een positieve benadering kunnen dyslectische leerlingen hun zelfvertrouwen vergroten en ook succesvol worden in het leren van Engelse woordjes.

Klik hieronder voor DE tips in video's

OF GA vandaag gelijk aan de slag