Je bekijkt nu Handige websites voor woordenschat Engels

Handige websites voor woordenschat Engels

Handige websites voor woordenschat Engels – waar kun je deze vinden en waarom is het zo handig om hier gebruik van te maken? Een veelgehoord probleem is dat de leerlingen met dyslexie een te kleine woordenschat hebben. Een te kleine woordenschat is een van de 3 dingen waar de leerlingen tegenaan lopen bij het leren van Engels. Naast een reeks met online overhoorprogramma’s die gedeeld waren op sociale media https://www.instagram.com/dyslexieacademy/ zal ik nu een aantal sites delen waar je de woordenschat kunt checken. Deze overhoor programma’s zijn een grote aanrader om de woordenlijsten goed te automatiseren voordat er een toets aankomt. Hoe vaker ze deze woorden namelijk herhalen, hoe groter de kans is dat ze de woorden ook later nog kunnen reproduceren.

Om te beginnen is het handig om te weten hoe groot de woordenschat eigenlijk is. De meeste leerlingen moeten wel erkennen dat ze minder woorden weten dan hun klasgenoten. Maar welk niveau ze daadwerkelijk hebben weten ze niet. Maak eens gebruik van deze handige websites voor de woordenschat.

hANDIGE WEBSITES VOOR HET TESTEN VAN WOORDENSCHAT

Woordjes leren is nooit een favoriet onderdeel voor de leerlingen. Ze automatiseren de woorden niet goed zodat er maar weinig woorden van het korte termijn geheugen verplaats worden naar het lange termijn geheugen. Daardoor zie je op een gegeven moment dat de leerling minder woorden kent als dat er verwacht wordt van hen. Elk niveau heeft een eigen hoeveelheid woorden die je geacht wordt te kennen. Hierop worden de leestoetsen gebaseerd.

hANDIGE WOORDENBOEKEN VOOR ONBEKENDE WOORDEN

Doe je voordeel met de handige websites voor woordenschat Engels en je zult zien dat de leerling met sprongen vooruit gaat op elk vlak. De woordenschat is namelijk belangrijk bij de leesvaardigheid en de spreekvaardigheid maar is net zo belangrijk bij de schrijf- en luistervaardigheid.

WIL JE HIERMEE AAN DE SLAG?

Zo kun je de woordjes leren

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.