Je bekijkt nu 15 apps om Engels te leren

15 apps om Engels te leren

In een eerder artikel liet ik al zien dat je op verschillende manieren bezig kunt zijn met Engels, zoals bijvoorbeeld luisterboeken en Netflix. https://engelsvoordyslecten.nl/bezig-zijn-met-engels-in-de-vakantie/. Je zult echter veel moeten lezen en luisteren naar de taal om er gewend aan te raken. Je moet helaas zoveel mogelijk leeskilometers te maken om vooruit gaan te boeken. Zoals bij het leren van elke nieuwe vaardigheid moet je oefenen om het je eigen te maken. Lees en luister dus naar zoveel mogelijk Engels om de uitspraak aan bekende woorden te plakken. Bekijk de links van de 15 apps om Engels te leren. Zo ben je op een leuke manier met Engels bezig.

Lezen kan natuurlijk op allerlei manieren; de krant, roddelbladen 😉, glossy’s, korte verhalen, recepten, zongteksten, tijdschriften, stripboeken of leesboeken. Het maakt niet uit wat. Om te beginnen neem je iets wat niet te moeilijk is, het moet wel leuk blijven natuurlijk.

PROBEER NIET ELK WOORD OP TE ZOEKEN IN EEN WOORDENBOEK

Probeer niet elk woord op te zoeken zodat je jezelf eraan went om de betekenis uit de tekst eromheen te halen. Concentreer je op wat je wel weet en probeer de rest op te maken uit de context, voordat je eventueel naar het woordenboek grijpt. Je zult zien dat dat steeds beter gaat, zeker als je op zoek gaat naar onderwerpen die jou interesseren. Een voetbal fanaat zal bijvoorbeeld veel minder moeite hebben met een artikel in de sportkatern van de krant dan iemand die zich niet interesseert voor voetbal.

Lees de krant in het Nederlands en probeer dan hetzelfde nieuwsitem op de BBC te vinden. Zelfs als je niet elk woord weet, zal de grote lijnen van het artikel je duidelijk zijn.

KIJK EENS OP DEZE SITES (of loop eens binnen bij de bieb…..)

ESL staat voor English as a Second Language en biedt veel hulp aan anderstaligen die Engels willen leren.

Hier is een opsomming van websites waar je de leesvaardigheid kunt oefenen.

Er zijn verschillende korte verhalen, artikelen en boeken per niveau te vinden.  

http://www.myenglishpages.com/site_php_files/reading.php

http://www.esl-lounge.com/student/reading.php

http://esl-bits.net/

https://www.goodreads.com/shelf/show/english

http://english-e-reader.net/findbook

http://english-e-books.net/

Zo hoef je niet langer te zoeken naar boeken met het juiste niveau. Je kunt ook binnenlopen bij de bibliotheek of kijken op de zomerbibliotheek app.

15 APPS OM ENGELS TE LEREN

Nu zal ik een 15 tal apps bespreken die kunnen helpen bij het bijhouden en verbeteren van de kennis van Engels. Het zijn stuk voor stuk handige apps om op een regelmatige (dagelijkse) basis bezig te zijn met het echte Engels. Je kunt laag beginnen en je kennis steeds verder uitbouwen. De meeste apps zijn gratis maar sommigen zijn om aan te schaffen na een aantal basislessen. De niveaus verschillen van beginners tot aan gevorderden.

LEUKE, AFWISSELENDE APPS OM ENGELS TE LEREN

 1. Qlango – Kies uit 8 moeilijkheidsgraden. Er zijn 260 lessen, verdeeld over 81 thema’s.
 2. Duolingo – Leuke, compacte lessen. Oefen luisteren en spreken. Wetenschappelijke manier om een taal te leren.  
 3. Memrise – Videoclips van gesprekken met lokale mensen. Bedoelt om echte gesprekken te voeren en te begrijpen.
 4. Beelinguaapp – Learn languages Music & Audiobooks. Lees en luister naar het verhaal in twee talen tegelijk. Het is alsof je Engels leest met Nederlandse ondertiteling.
 5. Xeropan – Your English teacher. Het is tijd om Engels te leren tijdens een tijdreisavontuur met Xeropan.
 6. Babbel – Learn English. Leer Engels met korte lessen die gericht zijn op het echte gesprek.
 7. Leer gratis Engelse woorden – Gratis Vocabulary Trainer & Engels reizen, straattaal en zakelijke taal
 8. BBC Learning English – Leer Engels met de officiële BBC Learning English-app
 9. TED – Sprankelende talks door opmerkelijke mensen. Kies het onderwerp van jouw interesse
 10. WordBit Engels – Leer Engels via je vergrendelscherm. Je leert telkens als je je telefooN opent. Een onbewuste manier van leren.
 11. Learn English with English story – Leer Engels door middel van verhaal. Leer de Engelse taal door verhaal app biedt je veel verhalen met transcriptie en audio. 
 12. Engels leren – verhalen voor beginners. De beste verhalen om Engels te leren.
 13. Learn English Podcasts – Deze app van de British Council boosts de luistervaardigheden met onderhoudende podcasts over het leven van alledag.
 14. 6-minute English – Practice Listening Everyday. Leer Engels per dag met gesprekken, grammatica en woordenscha van BBC English.
 15. English Listening Full Audios. Meer dan 450 lessen van beginners tot gevorderden. Check het tekstbegrip met vragen. Volg de spreker via het transcript. Leer de woordenschat per les. Ingebouwd woordenboek om onbekende woorden op te zoeken. Mogelijkheid tot het aanleggen van een eigen woordenboek. 

GRAMMAR BOOTCAMP

Wil je dat de leerling op een andere manier met grammatica bezig is om meer inzicht te krijgen in hoe grammatica werkt en zo beter voorbereid is op het komend schooljaar? In augustus is er weer een bootcamp. Boek hieronder en de leerling gaat met meer zelfvertrouwen beginnen aan het volgend schooljaar.

https://dyslexieacademy.nl/product/grammar-bootcamp-engels/

Stop met het worstelen met de Engelse grammatica tijden!
Deze mindmaps gaan er voor zorgen dat ook jouw zoon of dochter de Engelse grammatica tijden gaat snappen. Je ontvangt dan ook regelmatig tips en trucs die hierbij helpen.

Carolien Poels

Ik ben Taalcoach Dyslexie en Engels. Mijn missie is om Engels toegankelijk te maken voor visueel ingestelde leerlingen. Ik wilde graag weten waarom het voor deze leerlingen meer dan gemiddelde moeite koste om Engels te leren. Door het waarom duidelijk te hebben, kan er nu gericht gewerkt worden aan verbetering. Dyslexie hoeft geen belemmering te zijn om Engels te leren.

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Heleen

  Onze zoon van 12 zit in de brugklas waar hij voor het eerst Engels krijgt. Luiteren en vertalen gaat, maar schrijven lukt niet. Zoveel woorden spel je anders dan dat uitgesproken worden! Op dyslexieyraining heeft hij daarvoor regels geleerd, die kent hij in het Engels niet. Waarom dubbel L, of ch waar je tj hoort, y waar je j beluisterd. In ned. spelt hij nog vaak fonetisch (kompjoetur). We dreigen wanhopig te worden… weet iemand een truc?

  1. Het Engels bestaat ook eigenlijk uit twee talen; een geschreven taal en een gesproken taal. Deze taal moeten door de leerling zelf gekoppeld worden om bij de 4 taalvaardigheden tot een goed resultaat komen. De spelling regels uit het Nederlands gaat over het algemeen niet op (behalve de korte en de lange klinker regel).
   Om te voorkomen dat een leerling zichzelf alle woorden fonetisch aanleert is het belangrijk dat hij bij het leren van woordjes bezig is met 3 dingen. Hoe ziet het woord eruit? (Dan weet je de spelling) – Hoe klinkt het woord? (dan weet je de uitspraak) – Wat betekent het woord? (Dan weet je de vertaling)
   Dit vergt een andere benadering van het leren van woordjes maar op de lange termijn werkt dit het effectiefst. Kijk maar eens op http://www.dyslexieacademy.nl/webshop voor hulpmiddelen bij het leren van Engels

Geef een antwoord