Je bekijkt nu Beter Engels na deze 10 tips

Beter Engels na deze 10 tips

ENGELS WORDT STEEDS BELANGRIJKER!

Engels wordt steeds belangrijker of we het nu leuk vinden of niet. Je ziet dit op school, vervolgopleiding, universiteit maar ook op de werkvloer. Waar je voorheen nog kon zeggen “Ik ga techniek studeren dan heb ik niets meer met talen te maken.” gaat dat nu niet meer op. Tegenwoordig heb je Engels nodig voor elke studie in meer of mindere mate. Daarom is het handig om beter Engels te gaan spreken. Maar hoe krijg je het Engels beter onder de knie. Engels is een lastige taal. Maak gebruik van deze 10 tips voor beter Engels.

1. tHE RULE OF 4

4 nieuwe woorden + 4 synoniemen + 4 antoniemen voor beter Engels.

“The weather is nice” “Did you have a nice holiday?” “That is a really nice dress”

Dit kan natuurlijk beter. Vragen en opmerkingen worden veel interessanter als je in elke zin een synoniem (of tegenstelling) had gebruikt. Je breidt zo niet alleen snel je vocabulaire uit, je houdt mensen ook geboeid. Je krijgt zo dus beter Engels.

Voorbeelden: “The weather is wonderful today” “Did you have a great holiday?” That is a lovely dress you are wearing.

Zorg dat je voor elk woord wat je veel gebruikt 4 synoniemen weet en 4 tegenstellingen. Zo heb je veel verschillende mogelijkheden om een situatie te beschrijven. Je kunt voor gebruik maken van deze twee websites.

http://www.dictionary.cambridge.org

http://www.thesaurus.com

2. PRAAT (HARDOP) TEGEN JEZELF

Wie doet het niet – tegen zichzelf praten….. ik raad het je van harte aan :). Het is vaak raar om je eigen stem te horen, laat staan in het Engels. Wat zou je over je hobbie / studie / vakantie of werk willen vertellen bijvoorbeeld?

3. OEFEN DE UITSPRAAK

Buffi Duberman heeft geweldige video’s gemaakt over oa uitspraak van de th klank Buffi Duberman over th klank

4. WEES NIET BANG OM FOUTEN TE MAKEN

Om vooruitgang te boeken moet je veel oefenen – heel veel oefenen – maar dan zul je ook fouten maken. Niemand gaat je uitlachen (wellicht een onderwerp van een van je nachtmerries). Een eventuele miscommunicatie is snel verholpen. Om de legendarische woorden van Edison te gebruiken:

“Ik heb niet gefaald, ik heb alleen maar 10.000 manieren gevonden die niet werkten.”

5. LEER DE ONREGELMATIGE WERKWOORDEN

Het is heel belangrijk dat je geen fouten meer maakt in het gebruik van je onregelmatige werkwoorden. Of je kunt alleen maar in de tegenwoordige tijd blijven praten 😉 . Om ze aan te leren kun je met kleuren gaan werken om het verschil te onthouden tussen regelmatige en onregelmatige werkwoorden.

6. START EEN EIGEN WOORDENBOEK

Zorg dat je altijd een notitieboekje bij je hebt voor nieuwe woorden, een notitieboek via je smartphone kan ook. Ontdek wat voor jou het best werkt. Je eigen woorden zul je sneller onthouden en ze zullen ook vaker terug komen in je taalgebruik.

7. DENK IN HET ENGELS

Het maken van een zin in het Engels gaat op dit moment wellicht traag maar dit komt omdat je de zin eerst in het Nederlands bedenkt en hem vervolgens vertaalt  met alle problemen van dien. De onzekerheid en traagheid voorkom je door in het Engels te gaan denken.

8. MAAK GEBRUIK VAN ENGELSE ONDERTITELING

We kijken ongelooflijk veel tv-programma’s, films of series in het Engels. Probeer deze eens met Engelse ondertiteling te kijken (Teletekst pagina 888) of bij dvd’s heet dit “English for the hearing impaired” (Engels voor doven en slechthorenden)

9. GEBRUIK DE GRAMMATICALE TIJDEN STRATEGISCH

Positief nieuws =  present simple / Slecht nieuws =  present continuous

“We have problems with our website” is niet de boodschap die je klanten gerust zal stellen. “We are having problems with our website” daarentegen wel. Dit geeft aan dat de problemen van tijdelijke aard zijn.

10. WEET HET VERSCHIL TUSSEN DE PAST SIMPLE EN DE PRESENT PERFECT

Het gebruik van de verleden tijd en de voltooide tijd is net anders in het Engels.  De past simple wordt gebruikt voor afgeronde situaties “I worked for KLM for almost 10 years”.

Als een situatie nog steeds voortduurt zeggen we “I have worked as a teacher for almost 10 years”

Engels leren met dyslexie kansloos

STOP HET WORSTELEN MET DE ENGELSE GRAMMATICA TIJDEN

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.