Je bekijkt nu Slim voedsel voor slimme leerlingen

Slim voedsel voor slimme leerlingen

Vandaag de dag hebben we veel afleidingen. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik even het nieuws wil lezen maar voor je het weet bekijk je ook even dat grappige filmpje en dat interessante artikel en voor je het weet is het een half uur (of meer 😊) later. We laten ons ook veel afleiden natuurlijk en als je daar gevoelig voor bent ben je zo een hele tijd kwijt per dag. Hier hebben de leerlingen ook veel last van. Juist in deze tijd van het jaar met examens en toetsen die bepalend kunnen zijn of ze over gaan of niet is het van belang dat ze zich kunnen concentreren op hun taak. Daarom wil ik het vandaag hebben over slim voedsel voor slimme leerlingen.

SLIM VOEDSEL

Slim voedsel voor slimme leerlingen….. waar kom je nu weer mee, hoor ik je denken. Ik kwam een aantal interessante weetjes tegen over de link tussen bepaald voedsel en de mate van concentratie. Door het verwerken van deze voedingsmiddelen in het dagelijkse dieet verhoog je het concentratieniveau. Zo krijgen we dus slimme kinderen 😊 

WEGDROMEN

Het gebeurt iedereen natuurlijk wel eens dat je even wegdroomt en niet zo alert bent gedurende dag. Dit is lastig maar als je dit regelmatig hebt is dit erg storend en belemmert het je functioneren. We weten dat we goed voor ons lichaam moeten zorgen maar hoe goed zorgen we eigenlijk voor onze hersenen?

WEG MET DIE KOFFIE

Ik kan niet tegen koffie en drink daarom veel thee en ook in de praktijk komt er bij elke les een pot thee op tafel en dus was ik blij verrast om deze weetjes over thee te lezen. We weten van cafeïne dat het helpt bij alertheid maar theanine is wellicht nog belangrijker. De afgifte hiervan is veel geleidelijker.  

GROENE THEE

Een kopje groene thee is daarom een goed alternatief voor koffie. 

Groene thee bevat namelijk L-theanine, dit is een aminozuur dat de alfa hersengolven stimuleert. Je merkt dit bijvoorbeeld als je mediteert en worden over het algemeen in verband gebracht met ontspanning en focus. Perfect dus als je wel een oppepper kunt gebruiken.

KANEEL THEE

De geur van kaneel zorgt voor alertheid en minder frustratie.

PEPERMUNT THEE

De geur van pepermunt daarentegen pept op bij gevoelens van angst, moeheid en verhoogt de motivatie en het presteren in het algemeen.

WITTE THEE MET BLAUWE BESSEN

De blauwe bessen kunnen je concentratie en geheugen tot zo’n 5 uur lang een boost geven en kun je in allerlei vormen nuttigen. Een schaaltje met blauwe bessen tussendoor zorgen dus voor meer zuurstof naar de hersenen en daar hebben we veel plezier van in de vorm van meer focus.

Je snapt zeker al met welke soorten thee mijn theedoos wordt bijgevuld….. Slim voedsel zorgt voor slimme leerlingen maar het is ook nog eens super lekker 🙂

WATER MET CITROEN

Mocht je na al die thee behoefte hebben aan wat anders, dan kan ik je water met citroen aanraden. De citroen helpt bij de concentratie en is dus beter dan alleen water.

EEN GOED ONTBIJT IS HET HALVE WERK

Het lekkerste ontbijt maak jezelf en wil je optimale concentratie voor een belangrijke dag met toetsen maak dan een kommetje met noten, pompoenpitten, zaden, haver en blauwe bessen. De verschillende vitaminen en mineralen in noten en zaten zorgen voor mentale helderheid en zijn goed voor ons denkvermogen. Afgezien van het feit dat het super lekker is 😊

Als je meer van de smoothies bent, gooi dan een handvol verse spinazie door de smoothie voor de killer boost start van de dag.

PURE CHOCOLADE

Oohhh en dit is de leukste tip! Elke dag een stuk pure chocola helpt je gezondheid op meerdere vlakken. Het stimuleert niet alleen het geheugen maar het produceert ook de gelukstofjes waar je vaak over hoort. Je bent minder gestresst, je hebt meer focus plus een grijns op je gezicht. Ook dit kun je weer in allerlei vormen terug laten komen. Begin de dag goed met chocolade in je kom met noten zou ik zeggen 😊

BANAAN

Bananen zijn makkelijk mee te nemen en kunnen de concentratie voor de toets een boost geven. De bevatten allerlei goede eigenschappen die belangrijk zijn voor de hersenen. Er is een onderzoek gedaan in 2008 die aangetoond heeft dat de studenten die vóór hun examen een banaan aten, beter presteerden dan de kandidaten die dit niet gedaan hadden.  

AVOCADO

Je hebt misschien in de bio om mijn pagina al gelezen dat ik dol ben op guacamole. Laat dat nu net super goed zijn voor de hersenen. Onze hersenen hebben namelijk behoefte aan regelmatige aanvoer van nieuwe, gezonde vetten om optimaal te kunnen functioneren. Avocado’s zitten hier vol mee en stimuleren dus onze hersenen. Dus ook dit kan op de lijst van slim voedsel voor slimme leerlingen.

Carolien Poels

Engels leren met dyslexie is een hele opgave. Maar met de juiste hulpmiddelen en benadering van de lesstof is het wel mogelijk om goede cijfers te halen.