Je bekijkt nu Snel beter Engels met deze 20 tips

Snel beter Engels met deze 20 tips

Je weet dat Engels steeds belangrijker wordt, of het nu op school is of tijdens je werk. Maar hoe krijg je nu snel beter Engels. Het is een behoorlijk lastige taal. Volg deze 20 tips en ook jij zult snel beter worden in Engels.  

 

 1. RULE OF 4

4 nieuwe woorden + 4 synoniemen + 4 antoniemen

“The weather is nice” “Did you have a nice holiday?” “That is a really nice dress”

Dit kan natuurlijk beter. Vragen en opmerkingen worden veel interessanter als je in elke zin een synoniem (of tegenstelling) had gebruikt. Je breidt zo niet alleen snel je vocabulaire uit, je houdt mensen ook geboeid.

 

 1. LEER WOORDEN ALTIJD IN ZINNEN

Nieuwe woorden onthoud je makkelijker in zinsverband en als je ze in zinnen plaatst weet je ook zeker dat je altijd de juiste context hebt.

 

 1. PRAAT HARDOP TEGEN JEZELF

Wie doet het niet – tegen zichzelf praten….. ik raad het je van harte aan. Het is vaak raar om je eigen stem te horen, laat staan in het Engels. Wat zou je over je werk willen vertellen bijvoorbeeld? 

 

 1. WEES NIET BANG OM FOUTEN TE MAKEN

Om vooruitgang te boeken moet je veel oefenen – heel veel oefenen – maar dan zul je ook fouten maken. Niemand gaat je uitlachen (wellicht een onderwerp van een van je nachtmerries). Een eventuele miscommunicatie is snel verholpen. Om de legendarische woorden van Edison te gebruiken: ik heb niet gefaald, ik heb alleen maar 10.000 manieren gevonden die niet werkten.

 

 1. LEER DE ONREGELMATIGE WERKWOORDEN

Het is heel belangrijk dat je geen fouten meer maakt in het gebruik van je onregelmatige werkwoorden. Dit document zal je helpen met het onder de knie krijgen van de meest gebruikte onregelmatige werkwoorden

 

 1. STEL JEZELF EEN DOEL

Stel jezelf een praktisch en haalbaar doel. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk het Engels onder de knie hebben maar wees realistisch in hoeveel uur per week je eraan kunt besteden. Wees eerlijk naar jezelf toe!   

 

 1. START EEN EIGEN WOORDENBOEK

Zorg dat je altijd een notitieboekje bij je hebt voor nieuwe woorden, een  notitieboek via je smartphone kan ook. Ontdek wat voor jou het best werkt. Je eigen woorden zul je sneller onthouden en ze zullen ook vaker terug komen in je taalgebruik.

 

 1. BEDENK WAAROM JE DE TAAL WILT LEREN

Een goed hulpmiddel om vooruitgang te boeken is motivatie. Waarom wil je Engels leren? Waarom wil je je beter uit kunnen drukken in woord en geschift. Als je dit voor jezelf helder hebt, ben je veel gemotiveerder.

 

 1. GA OP ZOEK NAAR PLEKKEN WAAR JE DE TAAL KUNT OEFENEN

Zoals ik al aangaf valt of staat de vooruitgang bij oefenen. Hierbij is interactie belangrijk. Hoe breng je je harde werk in de praktijk? Zoek een plek waar je de taal kunt oefenen.

 

 1. DENK IN HET ENGELS

Het maken van een zin in het Engels gaat op dit moment wellicht traag maar dit komt omdat je de zin eerst in het Nederlands bedenkt en hem vervolgens vertaalt  met alle problemen van dien. De onzekerheid en traagheid voorkom je door in het Engels te gaan denken.

 

 1. LEES HET NIEUWS OP de BBC

Lees voor de verandering eens het nieuws op BBC online, of naast het nieuws in het Nederlands zodat de hoofdlijnen al bekend zijn.

 

 1. KIJK FILMPJES OP  YOUTUBE

Op youtube is een schat aan informatie te vinden. Visuele uitleg over een grammatica onderwerp of hoe je je uitspraak verbetert bijvoorbeeld. 

 

 1. VOEG DEZE ONLINE WOORDENBOEKEN TOE AAN JE FAVORIETEN

www.dictionary.cambridge.com

www.thesaurus.com

www.wordhippo.com

 

 1. LUISTER NAAR ENGELSE PROGRAMMA’S ZOALS  TED.com

Hier vind je uiteenlopende verhalen van mensen die wat te vertellen hebben.   

 

 1. BEKIJK ENGELSTALIGE FILMS OF SERIES MET ENGELSE ONDERTITELING

We kijken ongelooflijk veel tv-programma’s, films of series in het Engels. Probeer deze eens zonder ondertiteling te kijken of met 888 (Engelse ondertiteling) 

 

 1. ABONNEER JE OP Engvid.com

Dit zijn online video’s van native speakers die elke keer weer een nuttig onderwerp aansnijden in het proces van het verbeteren van de Engelse taal. 

 

 1. DOWLOAD EEN ARTIKEL / EEN SONGTEKST / EEN GEDICHT / EEN RECEPT

Gebruik je hobby’s en interesses in je online zoektocht naar manieren om je Engels te verbeteren. Noteer alle woorden die je niet kent in je woordenboek. 

 

 1. OEFEN JE UITSPRAAK

Buffi Duberman heeft geweldige video’s gemaakt over oa uitspraak van de th klank Buffi Duberman over th klank

 

 1. GEBRUIK WERKWOORDSTIJDEN  STRATEGISCH

Positief nieuws =  present simple / Slecht nieuws =  present continuous

“We have problems with our website” is niet de boodschap die je klanten gerust zal stellen. “We are having problems with our website” daarentegen wel. Dit geeft aan dat de problemen van tijdelijke aard zijn.

 

 1. WEET HET VERSCHIL TUSSEN DE PAST SIMPLE EN DE PRESENT PERFECT

Het gebruik van de verleden tijd en de voltooide tijd is net anders in het Engels.  De past simple wordt gebruikt voor afgeronde situaties “I worked for KLM for almost 10 years”.

Als een situatie nog steeds voortduurt zeggen we “I have worked as a teacher for 4 years”.   

Deel jouw unieke manier om je Engels te verbeteren. Laat een reactie achter en help elkaar.

Volg deze tips en je zult zien dat je snel beter Engels gaat praten.