In 8 Stappen naar Tekstbegrip

Zo kies je wel het goede antwoord

Teksten verklaren is net puzzelen!

Je kent het vast wel……

Er blijven twee goede antwoorden over maar ze lijken zoveel op elkaar dat je maar gaat gokken welke van de twee dan het goede antwoord is. 

Veel leraren zeggen dat je voor een leestoets niet kunt leren en dus komen deze zaken vaak pas aan de orde tijdens examentrainingen maar je kunt ze voor elke leestoets inzetten.   

Wat als ik je zeg dat er een tactiek is om steeds juist wel het goede antwoord eruit te halen, zelfs als je niet alle woorden uit de zinnen kent.

Hoe zou het zijn als je deze tactieken al kent in de jaren voor je examen? 

Ook dan zijn het vaak belangrijke cijfers en een onvoldoende voor een leestoets haalt het gemiddelde (nog verder) naar beneden. Zo zonde!

Hoe ga je om met onbekende woorden?

Wat zijn de woorden die ik minimaal moet weten om de vragen en antwoorden te begrijpen? Zo wordt het kiezen van het goede antwoord makkelijker.

Nieuwe kennis is niets zonder de mogelijkheid om deze nieuwe kennis te oefenen. Doe een van de oefeningen om de kennis toe te leren passen. 

Er zijn daarnaast heel veel handige websites opgenomen genoeg oefenmateriaal te hebben. Het internet is echter zo overweldigend groot dat je makkelijk door de bomen het bos niet meer ziet. In het boek is de zoektocht nog goed online oefenmateriaal al voor je gedaan. 

Om te weten wat je huidige niveau van je taalvaardigheid kun je een online test doen om te bepalen wat je huidige woordenschat is. Zo weet je waar de leerling staat voor de training en kun je concreet testen wat de vooruitgang is. 

Na het lezen van dit boek weet je precies welke stappen je moet nemen om het goede antwoord te kiezen. 

Het boek is tijdens elk schooljaar te gebruiken. De tactieken kun je eigenlijk beter zo vroeg mogelijk aanleren, net als de kennis van veelgebruikte signaalwoorden. Er staan concrete woordenlijsten in die je in ieder geval voor je examen dient te kennen maar door de jaren heen ook vaak in thema woordenlijsten staan om voorkomen in teksten.  

Dit zijn de onderwerpen uit

“In 8 Stappen naar Tekstbegrip”

 

✔️ Wat is de beste algemene examenvoorbereiding?

✔️ Tips om je goed voor te bereiden op de leestoets

✔️ 15 apps om je woordenschat te vergroten

✔️ Handige websites voor leesvaardigheid

✔️Ontspanningsoefeningen bij stress

✔️ Handige websites voor examentraining

✔️ Plus handige websites voor het testen van de woordenschat

✔️ 8 vaardigheden die nodig zijn voor beter tekstbegrip

✔️ Woordenlijsten met signaalwoorden

✔️ Ook woordenlijsten met belangrijke (werk)woorden

✔️ Oefeningen om te oefenen met voor-en achtervoegsels

 

 

 

Het boek is zelfstandig te gebruiken of als onderdeel van de training

 “Meer Tekstbegrip in 8 Weken.”

Waarschuwing!

 

Het boek is niet nodig als de leerling dit kan:

✔️ Nooit net het verkeerde multiple choice antwoord invullen

✔️ Snappen wat de bedoeling van de vraag is

✔️ Alle woorden uit de vraag en bijbehorende antwoordopties kennen

✔️ Precies weten waar je het antwoord kunt vinden

✔️ Bekend zijn met de meerwaarde van voor- en achtervoegsels

Wil je dit echter leren?

Leesvaardigheid is een belangrijk onderdeel van het examen Engels en daarom is het belangrijk om hier goed te scoren. Het is echter ook een onderdeel dat leerlingen met dyslexie ontzettend lastig vinden. We hebben al gezien dat leerlingen vaak een kleinere woordenschat te hebben en dat is natuurlijk niet handig bij leesvaardigheid. 

Verder komt het geregeld voor dat omdat de geschreven woorden niet altijd gekoppeld zijn aan de gesproken woorden is er vaak sprake van woorden die niet op papier herkent worden terwijl ze ze wel kennen als deze uitgesproken worden.

Het is daarom van belang om niet alleen de woordenschat op een concrete, effectieve manier te vergroten maar ook te snappen waar bepaalde woorden voor dienen zodat ze weten wat een woord voor doel heeft in de zin en om die manier een antwoord in een vragen beter te kunnen analyseren. Zoals ik al eerder zei is het net puzzelen om zoek naar het goede antwoord. 

Leesvaardigheid heeft niet veel met plezier in lezen te maken…… het heeft te maken met wat waar ben ik naar op zoek en hoe vind ik dat goede antwoord?

Stapsgewijs naar meer tekstbegrip

In 8 stappen naar Tekstbegrip

€21,95

Engels lezen met dyslexie….. Zo doe je dat!