Meer Tekstbegrip Engels

VAN ALTIJD NET HET FOUTE ANTWOORD NAAR WEL HET GOEDE ANTWOORD

klinkt dit bekend?

sad face Bij meerkeuze vragen kiest je zoon of dochter steeds het verkeerde antwoord

sad face Er is een te kleine woordenschat die tekstbegrip in de weg staat

sad face Het goede antwoord uitkiezen is meer gokken dan beredeneren

sad face Ik begrijp de teksten nooit dus ik doe altijd maar wat

dit is namelijk het probleem

❌ Er wordt vaak gezegd dat je niet hoeft te leren voor leestoetsen. Maar dat wil niet zeggen dat je niet KUNT leren voor leestoetsen.  

❌ Goede cijfers komen niet aanwaaien en het is niet het gevolg van gewoon meer Engels lezen. 

❌ Je puber blokkeert bij het zien van te veel onbekende woorden en gaat dan toch weer gokken. 

✅ Goede cijfers zijn echter het gevolg van weten hoe je het aanpakt

Gewoon meer Engels lezen

tekstverklaren is net puzzelen

Het is net puzzelen. Je moet weten wat de bedoeling is om het goede antwoord te vinden. 

Je moet een strategie hebben om toe te passen. Een goed cijfer halen bij een leestoets of een leesexamen is maar gedeeltelijk afhankelijk van je woordenschat. Natuurlijk maakt een grotere woordenschat het makkelijker maar je zult altijd onbekende woorden tegenkomen. Op elk niveau en in elke tekst. Dus hoe je hier mee om? 

tekstbegrip tekstbegrip

HOE KIES JE DAN HET GOEDE ANTWOORD

Je moet weten op welke woorden je je moet focussen en hoe je achter onbekende woorden kunt komen, welke woorden je gaat opzoeken en welke strategie je toepast bij welke vraag.    

Het is waardevol en tijdbesparend om technieken te kennen om sneller het goede antwoord te kiezen. 

Je zoon of dochter heeft gewoon geen flauw idee hoe je een leestoets aanpakt. Het maakt niet uit of dit een leestoets is gedurende het schooljaar of het centraal examen. 

Leer dit zo vroeg mogelijk aan! Je bent nooit te vroeg eerder te laat. 

is het niet veel fijner als......

happy faceJe zoon of dochter toegang heeft tot woordenlijsten zodat hij effectief zijn woordenschat kan vergroten.
 
happy face Hij weet wat hij nodig heeft voor goede cijfers
 
happy face Zij weet welke woorden er nodig zijn om de woordenschat te vergroten 
 
happy face Je weet hoe je verschillende soorten vragen aanpakt 
 
happy face Je puber weet hoe zij de toets indeelt
 
happy faceHij tijdsgebrek kan voorkomen 
 
happy face Zij om kan gaan met (blokkerende) stress tijdens het toetsmoment
 
happy face Je zoon of dochter om kan gaan met onbekende woorden zonder een woordenboek 
 
happy face Je puber weet hoe je een woordenboek kunt gebruiken   
 
Eind vorig schooljaar heb ik bij jou de cursus tekstbegrip gevolgd. Gemiddeld haal ik voor leestoetsen van zowel Engels als Duits altijd een 4.0 of lager, maar sinds ik bij jou de cursus heb gevolgd voor tekstbegrip Engels (waar ik voor het vak Duits ook veel aan heb gehad) is de knop omgeslagen en ben ik steeds hogere cijfers gaan halen. Afgelopen periode heb ik eindexamen gedaan in oa. Engels en Duits en ik geslaagd met een 5.7 voor Engels (CE) en een 6.3 voor Duits (CE). Misschien niet de hoogste cijfers maar voldoende en voor mijn doen zijn deze cijfers ontzettend hoog! Ik ben er in ieder geval trots op! Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor de leerzame en effectieve cursus!
Dyslexie Academy-logo
Hanne Bos
6vwo
Leestoets Engels - Hoe oefen je dat

laat mij helpen voor goed tekstbegrip

Als je weet hoe je om moet gaan met meerkeuze vragen is de kans veel groter dat je het goede antwoord eruit haalt. 

Veel leerlingen geven toe dat het meer gokken is en minder beredering. Dat is zonde en zeker niet nodig!

Het lezen van deze teksten doe je niet voor je lol maar met een doel. Met de juiste strategie weet je wat de bedoeling is bij elke vraag en kun je wel beredeneren wat het goede antwoord is

Voordat de lessen begonnen ging het niet zo best met Engels. Lezen ging langzaam/moeizaam en ik wist me geen raad met Engels. Ik vond het ontzettend vermoeiend dat het lezen en leren door de trage leessnelheid zo ontzettend veel tijd kostte. Door middel van het leren van snellezen heb ik enorme tijdsvooruitgang geboekt en weet ik wat ik moet doen om mijn Engels te verbeteren. U heeft plezier in uw werk en weet wat u doet, u brengt "de klant" tot gemak en steekt daar veel tijd in. Omdat er maar weinig mensen zijn die weten hoe dyslexie werkt/'verholpen" kan worden moeten andere leerlingen ook voor u kiezen. De beste bijles ooit! 
Dyslexie Academy-logo
Myra Canoy
5vwo

boektoets Engels We gaan aan de hand van oude examenopdrachten de strategie toepassen

spreekbeurt houden engels De teksten worden voorgelezen dit maakt het begrip ook beter

Notities maken Je zoon gaat zelf een woordenlijst bijhouden van veelvoorkomende woorden om zijn woordenschat te vergroten

Boek toets engels Je dochter leert welke woorden je op gaat zoeken in een woordenboek en welke je kunt beredeneren.

Carolien, bedankt voor de begeleiding! 
Mijn tekstbegrip is echt toegenomen en mijn cijfers zijn veranderd van diep onvoldoende naar net voldoende. Voor mij is dit een hele grote stap!
Dyslexie Academy-logo
Martijn van Zijnen

carolien poels

Een grote interesse voor talen, mensen, culturen en reizen leiden tot een opleiding Toerisme. Naast een baan bij de KLM ging ik lesgeven. Maar in het begeleiding van leerlingen met dyslexie had ik mijn missie gevonden.

Alle tips, kennis en handvatten zijn het resultaat van onderzoek en praktijkervaringen. 

Inmiddels heb ik jaren ervaring in het begeleiden van leerlingen (en docenten) en heb ik honderden leerlingen geholpen bij het krijgen van goede cijfers. 

Ik werk ook veel met scholen/docenten samen om te adviseren hoe het voor een leerling mogelijk is om Engels te leren. 

Carolien Poels - Dyslexie Academy

Wat anderen ervan vinden!

Ik ben deze cursus gaan doen omdat mijn Engelse leesteksten erg slecht gingen. Dit komt door mijn dyslexie. Nu weet ik hoe je een antwoord op een vraag in de tekst kan vinden zonder eerst de hele tekst te lezen. Ik heb nu meer overzicht en vind sneller het goede antwoord. 
Dyslexie Academy-logo
Noor Knoop
3vwo
Voor de training was het meer gokken en dat was dan ook nog eens het verkeerde antwoord. Nu kies ik steeds het goede antwoord. Mijn woordenschat is ook sterk verbeterd. Ik kan nu woorden ontleden als "unlimited = niet gelimiteerd of te wel ongelimiteerd". Ik heb veel meer zelfvertrouwen als ik aan een tekst begin. Inhoudelijk snap ik de tekst ook beter en het samenvatten per alinea helpt om bij het goede antwoord te komen. 
Dyslexie Academy-logo
Marleen Terpstra
6vwo
Het grootste probleem waar we tegenaan liepen was de leesvaardigheid. Nu het examenjaar is aangebroken en de cijfers drastisch aan het dalen waren zijn we op zoek gegaan naar hulp. We wisten niet hoe we het konden aanpakken. Na de lessen is er meer inzicht hoe ze moet lezen en hier de juiste antwoorden bij moet zoeken. Haar woordenschat is vergroot en ze is zelfverzekerder. Ze heeft er zelfs weer zin in! Het stukje begrip en herkenning vanuit jouw kant scheelt ook veel. Je manier van aanpak is anders dan andere coaches. Jouw kennis en uitleg waarom er een probleem ontstaat bij Engels is verhelderend. Je rustige methode maakt het ook anders. Ik gun ook anderen deze rust en de snelle methode om de leerlingen zichzelf te helpen en al de ouders om je kind te kunnen helpen. Dit is goed voor elk kind! Voor ons in ieder geval. Bedankt voor je inzicht en hulp!
Dyslexie Academy-logo
Noa Plenk
Moeder van dochter voor het examen
Dank je voor je uitleg over leesvaardigheid en de strategie erachter en uiteraard nogmaals bedankt voor het prettige gesprek. Het is fijn om met je te sparren. Je combineert grondige kennis met inzicht en hart voor de leerling. Ik ga aan de slag met jouw tips. Nogmaals bedankt. Succes met alles. Ik blijf je volgen. 
Dyslexie Academy-logo
Josette Roelofsen
Josette Roelofsen IMT
Nu weet ik hoe je de dingen moet toepassen. Dat je altijd goed op opletten bij het lezen van de zinnen en dat het altijd om de tekst gaat en niet wat jij al weet van het onderwerp. Ik heb steeds meer leesopdrachten op school en daar snap ik nu meer van. 
Dyslexie Academy-logo
Leerling op evaluatieformulier
Het is fijn om de teksten met iemand eens goed door te nemen. Jouw uitleg hierover is mij het meest bijgebleven. Ik heb trots op mijn cijfer. Het gaat steeds beter. In het begin had ik een 2.2 maar nu heb ik al een 6.3.
Dyslexie Academy-logo
Leerling op evaluatieformulier

hier kun je je direct aanmelden

Tekstbegrip

With thanks to: https://icons8.com/icons

×
×

Winkelwagen