Dyslexie voor Docenten

herken je dit?

☑️ De leerling begrijpt de stof niet die jij toch echt meerdere keren hebt uitgelegd

☑️ Je weet eigenlijk niet waarom leerlingen met dyslexie zo veel moeite hebben met Engels 

☑️ Ondanks je wil weet je niet precies hoe je de leerling nog beter kunt begeleiden

☑️ De kennis ontbreekt eigenlijk wat betreft de compenserende maatregelen die er zijn

☑️ Hoezo werkt de manier van lesgeven voor de grote massa niet voor deze groep?

☑️ Waarom blijven die woorden niet hangen als de leerling ze leert?

☑️ De leerling zegt hard geleerd te hebben maar waarom zie ik dat dan niet terug in de toets

 

Waarom is Engels zo moeilijk

Dit gaat je een nog betere docent maken!

Na de training “Dyslexie voor Docenten” ben je beter instaat om te begrijpen waar de leerlingen tegenaan lopen. Met een kijkje in de denkwijze van leerlingen met dyslexie snap je ook beter waarom het leren voor hen zo lastig is. Middels het inzicht in de verschillende leerstijlen kun je beter inspelen op de behoefte van de leerlingen. De kennis van de veelvoorkomende problemen en struikelblokken helpen je om een plan van aanpak maken zodat de leerlingen beter in de klas mee kunnen komen. 

Je zult zien dat een kleine aanpassing in het lessenplan een verbetering oplevert voor iedere leerling. Nu is het vaak zo dat een lessenplan geschreven is voor 80% van de klas. Het kost niet MEER werk om een les voor te bereiden, slechts een ANDERE manier van lessenvoorbereiding is het. Leerkrachten hebben vaak het idee dat ze extra werk moeten leveren voor de verschillende soorten leerlingen. 

Een frisse kijk op leren brengt je leerlingen zo veel meer resultaat! 

Zo krijg je een klassenklimaat waar meer leerlingen tot leren komen is dat niet wat er allemaal willen!

 

Dit ga je leren

 • Je Hoe leert een dyslect het best?
 • Het verschil in leerstrategieën
 • Waarom is het Engels zo moeilijk om te leren voor dyslecten?
 • Hoe bied ik de lesstof het best aan?
 • Met welke hulpmiddelen kan ik de leerling nog beter helpen?
 • Waar lopen leerlingen met dyslexie tegenaan?
 • Hoe kun jij hier als onderwijsprofessional het beste in ondersteunen?
 • Welke practische hulp kun je leerlingen met dyslexie bieden?
 • Hoe kun je in de klas rekening houden met de leerlingen met dyslexie?
 • Welke tips kun je geven bij het automatiseren van woorden?
 • Wat zou elke docent moeten weten over dyslexie?
 • Op welke manier kun je het beste toetsen?
 
De training is volledig online en dus helemaal covid-19 proof.   

☑️ BONUS 1: Handboek “Engels leren met dyslexie – Hoe doe je dat?”

“Van Wanhoop naar Blijdschap” of “In 8 Stappen naar Tekstbegrip” is BONUS 2 ☑️

☑️ BONUS 3: De powerpoint presentatie om later alles nog een na te kunnen lezen

 

WAt ANDEREN ERVAN VONDEN!

Ik wilde graag leren hoe ik dyslectische leerlingen kan begeleiden bij grammatica onderdelen van Engels. Carolien heeft heel veel kennis en kan dit zeer goed en enthousiast uitleggen. Met veel praktische tips, die ik gelijk kan toepassen bij de begeleiding van de dyslectische leerlingen. En ook het boek Van Wanhoop naar Blijdschap zorgt voor veel overzicht en structuur. De online cursus van 6 uur was eigenlijk te kort. Ik kijk uit naar een vervolg cursus. Ik zal de training zeker aanraden. Het was voor mij lang geleden dat ik in 1 cursus zoveel geleerd hebt!
Dyslexie Academy
Ilse Drost-Hogenkamp
Dyslexiecoach Christelijk Lyceum Veenendaal
Ik wilde als bijlesdocent Engels graag meer handvatten hebben om mijn leerlingen/studenten met dyslexie beter te begeleiden. Nu vind ik het wiel vaak zelf uit , soms al met de boeken van Carolien. Het is prettig om nu de achtergronden te kennen. Wat is graag wilde weten was: “Hoe verbeter ik de schrijfvaardigheid/leesvaardigheid/vaardigheid op het gebied van tekst verklaren van de leerlingen/studenten? Carolien is duidelijk en kan gemakkelijk inspringen op vragen en opmerkingen die tijdens de cursus naar voren komen. Ze weet echt waar ze over praat en heeft zelf veel actuele kennis en bovendien veel leservaring. De cursus was bovendien online en dat vond ik heel erg prettig.
Dyslexie Academy
Josette Roelofsen
Josette Roelofsen IMT
Ik liep vast met Engels. Hoe kan ik de leerlingen woorden laten onthouden en begrijpend lezen. Het stappenplan voor het aanleren van grammatica is mij het meest bijgebleven. Samen met de tips voor tekstbegrip en hoe hoe de kaartenbak kan helpen bij het vergroten van de woordenschat. Ik wil de training zeker aanraden!je krijgt veel bruikbare informatie en hij is heel praktijkgericht.
Dyslexie Academy
Carla Dey
De Meerwaarde, Barneveld
Ik wilde graag weten hoe ik met dyslexie kan omgaan tijdens de Engelse les. De kaartenbak is mij het meest bijgebleven. Er werden veel herkenbare ervaringen gedeeld; herkenbaar. Een aanrader om te volgen!
Dyslexie Academy
Martyna Hirowska
LMC Voortgezet Onderwijs, Rotterdam
In een woord: Helder! En absoluut de moeite waard en aan te raden! Woordjes leren en werkwoorden toepassen is altijd een groot probleem bij de leerlingen. Mijn denkwijze mbt Engels is veranderd en ik weet nu waarom het leren van Engels zo moeilijk is. Ik heb dus meer begrip gekregen voor de problematiek. Ik weet nu hoe ik ze de woordjes beter kan laten aanleren en hoe ze werkwoorden kunnen toepassen in een zin.
Dyslexie Academy
Pauline de Groot
Het Nieuwe Eemland, Amersfoort
Wat zijn leertips voor leerlingen met dyslexie (op het gebied van Engels)? Ik ga gelijk aan de slag met de woordebeelden. Deze hebben veel meer aandacht nodig en er moet ook meer aandacht zijn voor de uitspraak van woordjes. Zeker een aanrader voor andere onderwijsprofessionals! Het was een hele, fijne, duidelijke en zeer praktische dag! Ik heb het echt als zeer leerzaam en zinvol ervaren. Het was de reistijd (4,5 uur in totaal) meer dan waard. Er is me veel duidelijk geworden over het Engels wat ik me nooit eerder heb gerealiseerd; spelling en uitspraak verdienen evenveel aandacht bijvoorbeeld.
Dyslexie Academy
Lonneke van Uden
Theresia Lyceum, Tilburg
Ik wilde graag weten hoe ik dyslectische leerlingen praktische hulp kan bieden bij het aanleren van Engelse woorden. Wat mij daarom het meest bijgebleven is dat ik woorden het best visueel kan aanbieden en ze zo laten leren. Absoluut een aanrader! Iedere docent Engels zou deze training moeten volgen. Ik heb héél veel geleerd. Bedankt!
Dyslexie Academy
Tanja Langevoort
Nuborgh College, Elburg
Ik zocht naar praktische manieren om Engels uit te leggen aan dyslectici / leerlingen met een rechtsgeorienteerde leerstijl. Vooral de grammatica overzichten + de leermethode met de kaartenbak zijn me het meest bijgebleven na deze dag. Je snap nu ook dat je niet lukraak maar overal plaatjes bij moet plakken maar de leerlingen beter zelf kunt laten visualiseren. Deze training zal ik zeker aan anderen aanraden. Hartelijk dank voor de fijne + leerzame dag met handige materialen!
Dyslexie Academy
Joke Perfors - Innemee
Jolingual Taal & Training Services
Ik wilde graag weten waarom leerlingen met dyslexie juist Engels zo moeilijk vinden. Wat me het meest is bijgebleven van de training is hoe belangrijk het is om leerlingen bewust te maken dat ze zowel uitspraak, betekenis en woordbeeld moeten weten. Dat je uitlegt waarom iets zo is en niet alleen dat iets zo is. De leerlingen moeten weten waarom het zo is. Ik wil de training zeker aan andere professionals aanraden. Het is zeer leerzaam. Je krijgt inzicht in hoe leerlingen met dyslexie leren en hoe je ze kunt helpen. De handvatten zijn ook handig voor leerlingen zonder dyslexie!
Dyslexie Academy
Mariska Schoon
Wellant College
Mijn collega's en ik zijn erg enthousiast over de fantastische materialen. We gebruiken ze veel in de klas. We hebben inmiddels ook de flashcards ingevoerd als manier om in de les de woordjes te leren voor een woordjestoets en zien dat dit voor veel leerlingen goed werkt!
Dyslexie Academy
Marjolein van der Plas
Haarlemmermeer Lyceum, Hoofddorp
Ik liep er tegenaan dat mijn kennis van de Engelse grammatica in combinatie met de Nederlandse grammatica niet toereikend en effectief genoeg was in de begeleiding van examenkandidaten. Ik heb daarom het meest opgestoken van de grammaticatijden. Welke heb je echt nodig bij het opbouwen van een Engelse zin en de opbouw van een Engelse zin. Hoe je leerlingen in de examenklas dit stuk kunt bijbrengen om hun brief schrijven bijvoorbeeld op peil te brengen. De training is zeker aan te raden! Nu ik zelf er meer mee bezig ben geweest en het voor mezelf weer meer helder is, kan ik het ook beter overbrengen op mijn studenten.
Dyslexie Academy
Gery van den Bruinhorst-Jongerden
Remedial Teaching praktijk De Ronde Venen
De docenten Engels waren erg bij!! Ze hadden al gelijk tips toegepast tijdens hun lessen. Bedankt voor een leerzame training.
Dyslexie Academy
Tessa Fennema
Logopediepraktijk Willewijs, Franeker
Men vond het een positieve en leerzame avond. Bedankt voor je presentatie. Hier volgt een verzameling van de reacties van de deelnemers aan de lezing Dyslexie en Engels.
- Nuttig
- Geeft stof tot nadenken
- Veel informatie
- Veel tips, praktisch
- Carolien komt kundig over
- Goede presentatie
- Leuk en interessant
- Boeiend en herkenbaar
- Veel nieuw inzichten
Dyslexie Academy
Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT)
Haaglanden
Mijn hulpvraag was: Hoe kan ik dyslectische leerlingen van groep 7 & 8 de juiste ondersteuning geven. De focus ligt vaak op de ontwikkeling van lezen en spellen in de Nederlandse taal maar nu er Engels bij ons op school is ingevoerd vanaf groep 1 wil ik ook ondersteuning kunnen geven bij het onderwijs in de Engelse taal. Een dyslectische leerling in groep 7 is al zo gedemotiveerd dat ze niet meer in de les wil zijn. Daarom ga ik nu met haar Engels doen. Het kaartenbak systeem om woordjes te leren ga ik gelijk toepassen. Ik raad dit zeker aan!
Dyslexie Academy
Anja vd Plas
School voor jou

ERVAAR HET ZELF!

 
De training is volledig online en dus helemaal covid-19 proof.   

☑️ BONUS 1: Handboek “Engels leren met dyslexie – Hoe doe je dat?”

“Van Wanhoop naar Blijdschap” of “In 8 Stappen naar Tekstbegrip” is BONUS 2 ☑️

☑️ BONUS 3: De powerpoint presentatie om later alles nog een na te kunnen lezen

 

Engels leren met dyslexie..... hoe doe je dat?

€525,00 excl.btw

Sessies vol inspiratie en nieuwe inzichten

Handboek "Engels & Dyslexie.... Hoe gaat dat samen?"

"Van Wanhoop naar Blijdschap" of "In 8 Stappen naar Tekstbegrip"

Vakinhoudelijke verrijking

Hoe leert een dyslectische leerling het best?

Leren met dyslexie - Hoe begeleid ik ze het best?

Wat maakt Engels zo moeilijk?

Welke struikelblokken zijn er bij het leren van Engels?

Het belang van een grotere woordenschat

Een goede uitspraak - Waarom is dat belangrijk?

Certificaat - Handig voor je persoonlijk ontwikkelplan!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR ..... DUS BOEK JOUW PLEK NU!

Engels leren met dyslexie…. Zo doe je dat!

Eind Quote