Help! Hoe leert mijn kind engels?

In 3 uur
Meer inzicht, minder frustratie, Meer resultaat

Hoe werkt leren eigenlijk?
Wat maakt het leren van Engels nu zo moeilijk?

Inzicht in de verschillende leerstijlen laat zien dat iedereen op een andere manier resultaten boekt.
Met de informatie kan er gewerkt gaan worden aan de essentiële combinatie tussen spelling-uitspraak-betekenis.

Ik ben Carolien Poels en ik weet ik uit eigen ervaring waar de leerlingen mee worstelen.

Dit is mijn verhaal…..

Ik heb jarenlang gewenst dat ik anders was. Bewust of onbewust. Ik ging alles uit de weg wat ook maar enigszins met nummers te maken had. Frustratie op frustratie dat er weer een plan stuk liep omdat ik moest rekenen. Op de lagere school werd ik weggezet als dom; een kind dat in de zomervakantie stapels met hoofdrekensommen mee kreeg in de veronderstelling dat ik ooit het licht zou zien. Je kunt je wellicht voorstellen wat dat deed met mijn zelfbeeld. Op de middelbare school ging het een stuk beter, alleen al omdat er meer vakken bleken te bestaan naast rekenen 🙂 

Jaren later, inmiddels moeder van twee zoons leerde ik het bestaan kennen van visueel denken, gevoelsdenken en de bijbehorende leerstijlen. Later kwam daar ook nog de diagnose ADD bij. Er ging een wereld voor me open. Er werd ineens zoveel duidelijk. Ik realiseerde me dat alles wat ik altijd als een last had gezien juist mijn kracht was.

Ik weet wat de vooroordelen zijn, wat de impact kan zijn op je zelfbeeld en hoe leraren je kunnen zien omdat je tot de 20% van de klas behoort waar het materiaal niet voor geschreven lijkt te zijn.      

Mijn liefde voor Engels werd met de jaren groter, ik was inmiddels Engels gaan studeren en tot mijn vreugde merkte ik dat ik ergens goed in was. Mijn ervaringen als dyscalculist zou ik gaan gebruiken om dyslecten te gaan helpen. Mijn missie was geboren.

 

Als taalcoach Dyslexie en Engels begeleid ik middelbare scholieren in het doorgronden van de Engelse taal. Dit inzicht helpt hen om betere resultaten op school te halen. Ik help ze bij het ervaren van hun eigen succesmomenten! 

Engels en Dyslexie gaan samen maar met de juiste benadering! 

Wat anderen ervan vonden!

Dit is een greep uit de reacties van deelnemers aan de training die gegeven werd in opdracht van Balans

- Zeer veel informatie
- Heel duidelijk
- Dit zouden alle professionals ook moeten weten
- Super leuke training!
- Veel herkenning!
- De driehoek van spelling / betekenis en uitspraak is mij het meest bijgebleven
- Absoluut aan te raden
- Bedankt voor de methode om woordjes te leren aan de hand van woordbeelden
- Leerzaam
- Bedankt!
- Het lijkt me ook zeer waardevol voor docenten Engels of dyslexie coordinator
- Zeker aan te raden
- Duidelijk en goed verhaal
- Carolien weet waar ze het over heeft en heeft slimme strategieen om ouders & kids te helpen
- Ik ga de kaartenbak zeker proberen!
Dyslexie Academy
Oudervereniging Balans
Verschillende ouders
Wij zijn gisteren direct met de kaartenbak begonnen. Groot succes! Dit wint het hier van Wozzol en Wrts wat we ook uitgeprobeerd hebben. Heel veel dank voor de inspirerende cursus!
Dyslexie Academy
Gusta Willems
Ik heb recentelijk de worskhop Dyslexie en Engels gevolgd en een week later had mijn dyslectische zoon een SO Engelse grammatica en woordjes en daar had hij een 6.8 voor!! Dit heeft hij nog nooit eerder gehaald (wel voor tekstbegrip en luistervaardigheid maar niet voor grammatica en woordjes). Wij zijn er nog niet. De combinatie van 3 moderne vreemde talen (2VWO) is erg zwaar voor hem. Het idee dat hij het nu alleen met Engels wel moet redden wordt duidelijker. Nu nog de 2de en 3de klas voordat hij Duits en Frans kan laten vallen.
Heel veel dank voor de geboden handvatten. De kaartjes en het visueel opslaan van de woordjes werkt goed en het categoriseren van de onregelmatige werkwoorden was ook een eye-opener.
Dyslexie Academy
Hanne van Essen

Heeft jouw kind dyslexie en moeite met Engels?
Dan is deze workshop voor jou!

Na afloop van de workshop ben je beter in staat tot het helpen van je zoon of dochter.
In het Engels zien woorden er heel anders uit dan dat ze uitgesproken worden. Je kunt niet vertrouwen op je gehoor want er is geen samenhang tussen hoe een woord eruit zien - hoe het uitgesproken wordt. Dit moet bewust aangeleerd worden.

Minder frustratie en Meer resultaat

 • hoe vergroot je de woordenschat?
 • hoe leer je nieuwe woorden het beste aan?
 • welke leerstijl past het beste bij mijn kind
 • hoe pas ik deze het beste toe?
 • hoe motiveer ik mijn kind? 
 • hoe kun je helpen bij lezen en luisteren? 
 • hoe leer je de spelling van woorden?
 • wat kun je als ouder doen?
 • wat is het impact van zelfvertrouwen?
 • waarom is inzicht en overzicht zo cruciaal?
 • hoe oefen je de uitspraak en waarom is deze zo belangrijk?

Ouder workshop

€275,00

voor 3 uur

Datum in overleg

Inbreng eigen vragen

Wat is dyslexie?

Wat maakt Engels zo moeilijk om te leren?

Wat zijn de leerstijlen en wat kun je ermee?

Wat zijn de struikelblokken?

Het belang van een grotere woordenschat

Inclusief naslagwerk om alles nog eens terug te kunnen lezen